Lugeja kirjutab: ka kaalulangetamine võib olla nauditav

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Meile kirjutas lugeja, kes ühel päeval otsustas kehakaalu langetama asuda. Oma suureks üllatuseks avastas ta, et kaalulangetusprotsess on tema jaoks nauditavam, kui oleks arvanud.

Kaalulangetamine tundub olevat väga eesmärgipõhine tegevus. Sihiks on seatud väiksem kaalunumber ja suur rõõm ning nauding peaks saabuma oodatud kaalu kättesaamisel. See on väga inimlik. Või vähemalt eestlaslik. Tee tööd ja näe vaeva... Ja siis tuleb rõõm. Sellise definitsiooni järgi on elu üks suur kannatamine väheste lühikeste rõõmuhetkedega.

Olen aru saanud, et nii muserdavat elu mina küll ei soovi. Mida saab aga nauditavat olla kaalulangetamise protsessis? Otsustasin kaalust alla võtta ja avastasin, et positiivsed muutused on mind tabanud juba enne eesmärgi lähedale jõudmist.

Kõige parem kaasmõju on see, et vähem süües tundub iga toit maitsev. Tühi kõht on tõesti kõige parem kokk. Kas teate seda tunnet, et tahaks midagi süüa, aga samas ei ole millegi järele õiget isu? Mina pole kunagi suurem pipardaja olnud, aga nüüd on kõik road eriti head. Mis viib järgmise positiivse asjani - kui lihtne toit on meelt mööda, saab kokata väga odavalt. Unustage kallid ja keerulised toidud. Kaalu langetades on tähtis süüa vähem. Ei pea kogu aeg väga lahjat toitu või nn supertoitu sööma, tuleb lihtsalt kõike väikestes kogustes võtta.

Minu toidud toetuvad aedviljale (kartul), tangainetele (pudrud), riisile jms. Oma aia õunad lisaks. Kõht saab täis ja püsib täis. Tõesti odav ka. Huvitav on veel see, et kuigi söön vähem, teen ma hoopis sagedamini süüa. See aitab end kodus tegevuses hoida ja mingil moel saab nii ka söögiisu paremini täis. Kogu pere saab seega paremini süüa.

Et mitte liialt külmiku sisule mõelda, olen palju aktiivsem kui tavaliselt. Koristan, õmblen, teen aiatöid. Võtan hea meelega ette asjatoimetusi ka väljastpool kodu, sest näen kõiges võimalust liikuda. Suudan isegi tööl paremini keskenduda. Võib-olla on see sellest, et olen vaimu valmis pannud - keskenduda elule, mitte toidule.

Võite siinkohal küsida, et kas kaalulangetamine on tõesti nii lihtne? Ei ole. Positiivsed asjad, mis see protsess on minu ellu toonud, ongi need, tänu millele suudan alla võtta. Ma arvan, et iga inimene, kes hakkab tulemusele mõtlemise asemel protsessi nautima, saab kohe õnnelikumaks. Ja see ei käi ainult kaalulangetamise kohta. Proovige ka!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles