Kindel viis, kuidas endisest kallimast üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sind on maha jäetud või kui oled ise suhte lõpetanud, siis ilmselt soovivad paljud inimesed sulle nõu anda, kuidas endine kallim kiiresti unustada. Kuigi lähedased inimesed soovivad sulle parimat ja tahavad head nõu anda, võib nende sekkumine üleminekuperioodi ja valu vaid pikendada.

Teadlased on aga kindlaks teinud, et on üks «õige moodus», kuidas endisest kallimast üle saada. Tuleb välja, et enamik meist on pärast suhte purunemist valesti käitunud, kirjutab YourTango.

Arizona ja Northwesterni ülikoolide teadlased tegid kindlaks, et parim viis lahkuminekust ülesaamiseks on veetes üsna palju aega oma suhet meenutades – see on vastupidine teguviis sellele, kuidas enamik meist pärast lahkuminekut käitub. 

Teadlased jõudsid sellele järeldusele pärast seda, kui olid küsitlenud noori täiskasvanuid, kes olid hiljuti kallimast lahku läinud. Selgus, et need inimesed, kes olid oma suhtest üheksa nädala vältel pärast lahkuminekut palju rääkinud, ei tundnud end kuigi üksikuna. Teadlaste hinnangul on selline meenutusperiood väga oluline, kuna selle vältel saab inimene end uuesti üles leida ja kindlaks teha, kes ta on nüüd, kui ta pole enam suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles