Mida teha, kui pole tuju enam trennis käia?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lihtsad mõtted, mis aitavad tagasi trennirütmi saada ja tulemusi saavutada. 

Oled jõudnud trennisaali ja imetled oma uusi liibukaid, tutikaid värvilisi trennitosse ning sinu outfit’iga ideaalselt sobivat joogipudelit. Kõik oli uus ja esimesed rühmatrennid, jõusaalis liigutamised ning lindil jooksmised on möödunud kui linnutiivul. «Mina trennis» sisuga postitused kaunistavad su Instagrami ja Facebooki. «Trenn on lahe!» mõtled sa. Playlist telefonis mängib alati just seda õiget lugu.

Higi voolab, kõhurasvad põlevad ja kodus ootavad sind mõni peene nimega salat või kümme eurot maksvad ökogurmeebanaanid, mis pidid nahka noorendama, kui süüa neid täiskuul… 

Paar nädalat hiljem…

«Ma ei näe tulemusi, tööl on kiire, ma ei leia sobivat rühmatrenni, see armas treener läks teise klubisse tööle, ma ei oska ikkagi ise jõusaalis midagi teha.» Justkui iseenesest täitub pea ajapikku vabanduste ja kõhklustega. Paraku ei põleta vabandused kaloreid ja nii mõnegi jaoks on suverežiimis keha šokis pöörasest treeningmaratonist. Mõne aja pärast on ainuke meenutus regulaarsest trennitegemisest igakuine fit-klubi kuumakse, mis vääramatu jõuna pangaarvelt maha tiksub. Kuidas aga rajale tagasi saada ja kas peakski? Palju lihtsam oleks ju veiniklaasi näppude vahel veeretada ja jalad seinale visata. Mis juhtub aga siis su enesetunde ja välimusega? 

Mõnikord piisab trennirütmi tagasi saamiseks paarist toredast ideest ja soovitusest. Kui oled rajalt maas, siis võta hetk ja lase oma sisemisel motivatsioonlõkkel eredalt põleda.

Tule tagasi trenni, sest:

1. Sa oled ilus.

Aasta parim kosmeetikatoode on trenn!

Trenn on lahe ja teeb sind ilusamaks. Kes ei sooviks olla seksikam, kaunim ja ennast paremini tunda? Püsiv trenn muudab sinu välimust ja sisu. Pole tarvis oma pead vaevata eridieetide ja süvateaduslike uuringutega mikro-makrotoitainetest. Vahel on kõige targem lihtsalt trennikott haarata ja ennast liigutada. Su keha tänab sind pärast igat treeningsessiooni ja püsivus saab autasustatud komplimentidega. 

2. Innusta teisi ja lase end inspireerida. 

Kui tema juba suutis, siis saan ka mina hakkama! 

Õigel ajal kuuldud sobilik sõna võib teha imesid. Teiste edusammud, füüsiline vorm ja kinnitus, et järjepideva tööga on kõik võimalik, turgutavad vaimu ja aitavad end trennilainele seada. Vaadates näiteks kaasakiskuvaid fitness’i-videoid, võib lisaks korralikule energiasüstile leida sealt ka häid nippe ja retsepte või põnevaid trennisoovitusi. Toksi aga YouTube’i otsinguribale märksõnaks «fitness motivation» või otsi üles mõni tore treenijate grupp Facebookis ja lase maailmal end lummata.

Loe edasi novembrikuu Cosmopolitanist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles