Kaalulangetaja peaks kalorite asemel lugema suutäisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unustage tüütu kilokalorite lugemine – kaalulangetaja peaks hoopis muule keskenduma. Ekspertide hinnangul tuleks kehakaalu langetamiseks lugeda hoopis suutäisi.

Need inimesed, kel paluti kuu aja jooksul oma suutäisi lugeda, võtsid alla peaaegu kaks kilo. Sellist kaalulangetust antud perioodi vältel peetakse tervislikuks, kirjutab Daily Mail.

Uuringus osalejatel paluti lugeda, mitu suutäit toitu nad iga päev söövad, lisaks suutäitele tuli üles märkida ka mitu lonksu vedelikke nad tarbisid. Seejärel paluti neil järgnevate nädalate jooksul süüa-juua 20-30 protsenti vähem. Need, kes väljakutse vastu võtsid ja lõpuni vastu pidasid, võtsid kaalust alla, kuigi nad ei muutunud oma menüüd ega teinud rohkem trenni.

Uuringu juht dr Josh West ütles, et nende uuring tõestas seda, mida nad juba teadsid: väiksemate koguste söömine annab tulemust. «Me ei julgusta inimesi end näljutama, me soovitame neil lihtsalt süüa vähem, kui nad siiani on söönud,» sõnas ta. 

Dr West märkis seda, et ülekaalulised inimesed peaksid mõtlema rohkem toidu kogustele, mitte niivõrd toidu kvaliteedile. Kuigi uuringust võttis osa üsna väike grupp inimesi, olid teadlased optimistlikud, ent tunnistasid, et antud teemat tuleks põhjalikumalt uurida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles