Kas kulme tuleks samamoodi pesta nagu juukseid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kulmudele, ka neile, mis näevad loomulikud välja ega vaja palju hoolitsust, pööratakse üha rohkem tähelepanu. Aga kas sina oled kursis sellega, kuidas tuleks kulme puhastada? Kuna kulmud võivad olla üsna paksud ja tihedad, kas neid peaks pesema samamoodi nagu juukseid?

Sania Vucetaj, kes vastutab nii mõnegi kuulsuse kaunite kulmude eest, sõnas, et kulmukarvad on palju pehmemad ja õrnema karvanääpsuga kui juuksed. Samas on need mustuse, kõõma ja rasu suhtes sama vastuvõtlikud kui kiharad, mis tähendab seda, et kulme tuleks aeg-ajalt puhastada, kirjutab Marie Claire.

Hea uudis on aga see, et kui pesed või puhastad oma nägu, siis saavad ka kulmud puhtamaks. Kui hakata kulme lisaks näopesule veel eraldi puhastama, siis võib juhtuda, et eemaldad kulmudest loomuliku rasu ja kulmude all olev nahk muutub väga kuivaks – sama juhtub ka peanahaga, kui juukseid väga tihti pesta.

Kui oled aga märganud, et su kulmudes on vahel veidi kõõma, tasuks kõigepealt tuvastada, millest on see tingitud. Tihtipeale on asi erinevates ilutoodetes, mille jäänused võivad kulmukarvade vahele takerduda. 

Vucetaj lausus, et tugevate, tihedate ja tervete kulmude nimel tuleks kulme tegelikult üsna vähe näppida. Erinevad ilutooted võivad karvanääpse ummistada ja takistada karvade normaalset kasvu. See on ka põhjuseks, miks vanemaks saades muutuvad kulmud hõredamaks – erinevad näokreemid ummistavad karvanääpse. Kui lased karvanääpsudel loomulikult hingata, siis võid kindel olla, et sul on tugevad ja kaunid kulmud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles