Naispeategelastega Hollywoodi filmid on edukamad kui meespeategelastega filmid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seks ja linn 2».
«Seks ja linn 2». Foto: Photo ITAR-TASS/ITAR-TASS

Siin on oluline uudis kõigile neile, kes on siiani arvanud, et publik ei suuda samastuda Hollywoodi filmidega, kus peategelased on naised ja ka neile, kes on veendunud, et naisnäitlejad peavadki meestest vähem palka saama: naispeategelastega filmid on tegelikult edukamad kui meespeategelastega filmid.

Veebileht MIC uuris, missugused filmid on viimase kümne aasta jooksul kõige enam raha sisse toonud. Selgus, et filmid, kus on keskendutud naistele, on olnud palju edukamad kui filmid, kus peategelasteks on mehed. 

Piletikassa tulu järgi võib öelda, et näiteks Harry Potteri filmid – kus peategelane on meessoost – tõid sisse keskmiselt 80,6 miljonit dollarit. Samas kui naispeategelastega filmid teenisid 126,1 miljonit dollarit. 

Nende numbriteni jõuti võrreldes top 25 filmi ajavahemikus 2006-2015. Välja jäeti filmid, kus oli nii mees- kui naissoost peategelane («Viiskümmend halli varjundit»), samuti ei võetud arvesse animafilme ega filme, kus peategelasteks polnud inimesed («Transformerid»). Tabelist jäid välja ka need filmid, kus n-ö peategelaseks oli sündmus («2012»). 

Mõned näited edukatest Hollywoodi filmidest, kus peategelasteks on naised: «Pruutneitsid» (peaosades Melissa McCarthy, Ellie Kemper, Rose Byrne, Wendi McLendon-Covey, Maya Rudolph, Kristen Wiig), «Kill Bill» (esimene osa; peaosas Uma Thurman), «Juno» (peaosas Ellen Page), «Lara Croft: Tomb Raider» (peaosas Angelina Jolie), «Seks ja linn 2» (peaosades Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon), «Must luik» (peaosas Natalie Portman). 

Kaader filmist «Pruutneitsid» (Scanpix).
Kaader filmist «Pruutneitsid» (Scanpix). Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles