Naised, ettevaatust! Enamik tampoone sisaldab ohtlikku kemikaali

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tampoonid on mugavad ning nii paljudki naised ei vahetaks neid mingil juhul sidemete vastu, kuid uus uuring näitab, et 85 protsenti tampoonidest sisaldab ohtlikku ja kantserogeenset kemikaali nimega glüfosaat.

Uuringu viisid läbi teadlased La Plata ülikoolist, eesotsas doktor Damian Marinoga. Glüfosaat on üks maailma kõige levinumaid herbitsiide, kuid pärast WHO raportit, mis kinnitas, et see on tervisele ohtlik, on hakatud umbrohumürki mitmetes piirkondades keelustama. Seda šokeerivam on Marino uurimistöö, mis näitas, kui laialt seda kemikaali hügieenitoodetes leidub, vahendab veebileht March Against Monsato.

«Meie tulemused on väga murettekitavad,» ütleb doktor Marino, kes esitles oma uurimust eelmisel nädalal. «Inimesed kasutavad puuvilla sisaldavaid tooteid intiimpiirkondades, eeldades, et need on steriilsed, kuid selle asemel leidub neis hoopis vähkitekitavat ainet.»

Testitud toodete hulgas leidus ka Eestis lettidel olevaid brände, näiteks tampoone OB. Mis võiks olla lahenduseks naisele, kes ei taha tampoonidest loobuda? Õnneks on olemas ka ökosõbralikke intiimtooteid, nii et ehk võiks nende kasutamist kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles