Tanel Padar: kõige olulisem on teha ise õigeid valikuid

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar TV3 saates «Õnneleidja».
Tanel Padar TV3 saates «Õnneleidja». Foto: TV3

Muusik ja laulja Tanel Padar rääkis TV3 saates «Õnneleidja», et muusika on see, mis teda igapäevaselt õnnelikuks teeb. Kõik, mis tänaseks saavutatud, pole aga alati kergelt tulnud.

Oktoobri lõpus 30. sünnipäeva tähistanud Padar rääkis, et ka tuntud inimene ei saa ühtki asja niisama aitähi või ilusate silmade eest. «Kõige olulisem on teha ise õigeid valikuid,» ütles ta.

On olnud perioode, mil tänaseks Eesti üks esirokkareid on küll mitmel moel meedias figureerinud, ent raadios pole ühtki tema lugu mängitud. Siis tuli koguaeg enda eest ise väljas olla ja see pani ka pingutama.

Võimlemispidu jääb eluks ajaks meelde

Aastaringselt mitmeid kontserte andvale Tanel Padarile on emotsionaalsemalt kõige rohkem andnud kaks viimast spetsiaalse lavašõuga ja pikalt ette valmistatud Õllesummeri erikontserti.

Möödunud suvesse jääb ka võimas võimlemispidu, kus viis tuhat inimest võimlesid tema loodud muusika saatel. «See jääb mulle eluks ajaks meelde,» kinnitas ta.

Läbi aegade on püüdnud The Sun ka Eesti riigi piiridest välja pürgida, kuid kindlasti ei toimi see ingliskeelseid lugusid Amigos mängides kuulsat produtsenti lootes, nagu naiivselt võinuks algusaegadel loota. Õnneks hakati Danel Pandre õhutusel üsna kiirelt eestikeelseid laule tegema ning see tõi ka edu.

Olles end tühjaks mänginud eelistab Padar täiesti üksi olles laadida ennast. «Pole mul mingit puud, mida kallistama minna, olen lihtsalt üksi ja kuulan muusikat.» Kui ta aga laule luues kinni jookseb, siis «viskab pilli nurka» ja tegeleb sootuks millegi muuga, läheb sõpradega metsa või kalale.

Rokkari elustiil

Tanel Padar on meediasse jõudnud nii mõnegi ehedalt rokilikku elustiili väljendava käitumisega, ent kunagi pole tegemist olnud millegi etendamisega. Kui ta oleks nii hea näitleja ja ennast koguaeg teadlikult kontrollinud, siis poleks ta enda sõnul selliseid asju avalikkuse ees teinud. Ta on lihtsalt lõpuni iseendaks jäänud.

Ühtki hetke või tegu oma elus pole Padar siiski kahetsenud. «Muidu vist ei suudaks elada, kui endale ka ei suuda andestada,» arvas ta. Ainsaks tõsisemaks eksimuseks peab ta alkoholijoobes roolis olekut ning selliselt vahelejäämist vajalikuks õppetunniks, mis võis päästa hullemast.

Oma vanusest rääkides leidis Tanel Padar, et tema elukutse ja elustiil eeldab endas teatavat last, kes elab su sees ja pidevalt jalgadega trambib. «See väike jonnakas poiss, kes minu sees on, juhib mind paljuski sinna, kuhu ma jõudnud olen ja kuhu jõuda tahan.»

Õnn on Tanel Padari jaoks tema töö. «Eriti õnnelikuks teeb mind ühel päeval see, kui tuleb mõni inimene, keda ma väga sügavalt austan ja ütleb, et härra Padar, nüüd oleks aeg väärikalt lahkuda,» avaldas Padar, kuna ei sooviks nahkpükstes vanast peast kõrtsilavale «töllerdama» jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles