Toidumessi raames teevad toidublogijad koos kokaga süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

28. – 30. oktoobrini toimub Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 16. Toidumess, mille raames pakub stuudio Cook.ee koostöös Tallinna Erateeninduskooliga (Tetkool) kõigile külalistele välja maitsva ja hõrgutava programmi.

Cook.ee koondab arvamusliidreid ja blogijaid ning hoiab silma peal uutel trendidel. Tetkool pakub kursuseid professionaalsete peakokkade osavõtul, toimuvad mitmed meistriklassid, millest mõningaid saab näitusel tasuta näha. Näituseprogrammis on ka kohtumised, aktsioonid, degusteerimised ning auhindade ja kinkekaartide väljaloosimine. Lisaks saab soetada teemakohaseid raamatuid ja ajakirju.

28. oktoobril 

10.00 – 12.00 Muffinite küpsetamine ja kooliprogrammi esitlemine. 

12.00 – 15.00 Blogija vs kokk Eerik Kallas. Eerik on töötanud kokana nii Eestis kui Londonis. Eelmisel aastal oli tal au töötada Londonis Peruu restoranis Lima Floral. Lima Florali vanem sõsarrestoran Lima on ainus Peruu restoran mis on saavutanud Michelini tähe. Hetkel tegeleb Eerik oma restorani ehitus- ja avamistöödega.

12.00 — 13.30 Merilin Taimre vs Eerik Kallas (eesti keeles). Valmistatakse: maguskartul lõhe tartari ja avakoaadokreemiga (eelroog). Merilin Taimre on toidu- ja fitnessblogi Paljas Porgand autor, kes on kogemusi saanud Austraalias elades ja tervisekohvikus kokana töötades. Paljas Porgand on vaid paariaastane blogi, kuid võitnud juba mitmeid auhindu ning leidnud meedias palju kajastust. Blogi pühendub tervislikule eluviisile, jagades nii teadmisi kui retsepte kõigile tervisehuvilistele. Merilin on andnud välja ka retseptiraamatu «Mu süda kuulub kolmele - toidule, sinule ja minule».  

13.30- 15.00 Аlisa Tsitseronova vs Eerik Kallas (vene keeles). Valmistatakse: vaarikakook mango espumaga (dessert). Alisa on professionaalne tantsija ja õpetaja, kes 5 aastat tagasi hakkas huvituma kokandusest seoses taimetoitlaseks hakkamisega. Tema soov oli süüa mitmekülgselt, tervislikult ja maitsvalt ning valmistada toitu nii, et ei tunneks vajadust liha järele. Alisale meeldib toiduga katsetada - proovida uusi maitseid ja retsepte. Kunstiinimesena on tema jaoks väga tähtis eneseväljendus ning kokkamine on selleks väga hea moodus.

15.00 - 17.00 Küsimused/ vastused/ erikonsultatsioonid kooli õpetajate ja esindajatega.

29. oktoobril 

10.00 – 12.00 Muffinite küpsetamine ja kooli programmi esitlemine. 

12.00 – 15.00 Vegetaarlaste meistriklass erikülalise Olga Suzdalkinaga (Venemaa).

Menüü:

  • peedisupp 
  • marineeritud porgand, jogurt ja sarapuupähkel
  • quiche
  • kookospiimast pannacotta

Olga Suzdalkina on peakokk, raamatu "Здоровые завтраки" autor (ilmub aasta lõpul), meistriklasside väljatöötaja tervisliku eluviisi stuudiole. Vegetaarse köögi kogemuse on saanud Tai kloostris. PIR Expo 2014 hõbemedalist, PIR Expo 2015 hõbe ja pronks. Venemaa siseriikliku Бокюз Д'Ор 2015 pronks. Mitmekordselt auhinnatud võitja ajakirja «Линия вкуса» noorte kokkade konkursil (1 pronks, 3 hõbedat, 1 kuld).

15.00 – 17.00 Küsimused/ vastused/ erakonsultatsioonid kooli õpetajate ja esindajatega.

30. oktoobril 

10.00 – 12.00 Muffinite küpsetamine ja kooli programmi esitlemine. 

12.00 – 15.00 – Kristel Vokk vs Eerik Kallas (eesti keeles). Valmistatakse: Kuningkreveti-ceviche (pearoog). Kristel on üle viie aasta tegutsenud hobikoka ja toidublogijana. Kristel on veendunud, et toit on meie tervise suur mõjutaja - teadliku ning tervisliku toitumisega on võimalik ennetada ja leevendada mitmeid haiguseid, tõsta energiataset ning püsida kauem noor ja kaunis, olles seejuures heas füüsilises vormis. Blogis kajastatu keskendub eelkõige sellele, et toit oleks tasakaalustatud, sisaldaks organismile vajalikke toitaineid, vitamiinide ja mineraale.

15.00 – 17.00 Küsimused/ vastused/ erakonsultatsioonid kooli õpetajate ja esindajatega.

Näitus on kõigil päevadel avatud 10:00 kuni 17:00, sissepääs alates 18. eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles