Video: treeningjärgsed venitusharjutused kõndijatele ja jooksjatele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kepikõnd ja jooksmine on mõlemad populaarsed treeningud, mis on aidanud väga paljudel tervissportlastel kehakaalu kontrolli all hoida ja tervislikku seisundit parandada. Endale püstitatud eesmärkide täitmine pakub suurt naudingut ja on väga motiveeriv, kuid tihti unustatakse, et finišisse jõudmine pole veel trenni lõpp.

Hello Healty hoiatab, et olgu su rada 5, 10 või ka 21 kilomeetrit pikk, enamik jalalihastest on pingutusse kaasatud kiirusest ja treeningu intensiivsusest sõltumata. Seetõttu tuleks pärast kõndi või jooksu venitada, et leevendada lihaspinget ja ennetada vigastusi. 

Peamiselt põhjustab jooksjatele ja kõndijatele vigastusi lihaste tasakaalustamatus. Selle vastu aitavad lihastreening, liikuvus ja venitusharjutused. 

Allolevad videos näidatakse ette neli venitusharjutust, mis sobivad hästi nii pärast kõndimist kui jooksmist. Vaata lähemalt videost ja ära jäta edaspidi pärast trenni venitamata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles