Populaarne maitseaine, mida ei tohiks isetehtud näomaskile lisada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud noored neiud ja naised saavad parimaid ilunippe erinevatest YouTube’i videotest. Ent üks hiljutine YouTube’i õpetusvideo sai üsna palju negatiivset vastukaja.

Marie Lopez on väga edukas prantsuse juutuuber, kes on tuntud nime all EnjoyPhoenix. Tal on umbes kaks miljonit järgijat, mitmeid lepinguid erinevate ilubrändidega ja ta on osalenud isegi saate «Tantsud tähtedega» Prantsusmaa versioonis. Selle kuu alguses postitas ta oma YouTube’i kanalile videoõpetuse, kuidas teha kodus olemasolevate vahenditega näomaske. Muuhulgas kasutas neiu näiteks banaani, šokolaadi ja kaneeli, kirjutab RedBook.

Probleem on aga selles, et kaneel võib nahale üsna halvasti mõjuda. Kuna Lopezil on väga palju fänne, siis muidugi proovisid paljud ka ise tema õpetuste järgi maske valmistada, kuid pärast kurtsid nad neiu Facebooki lehel, et kaneeliga tehtud mask kõrvetas nende nahka.

Kaneel on hea maitseaine, mis sobib eelkõige magustoitudesse, kuid nahale ei tasuks seda kanda. Kuigi vürtsid nagu kaneel ja pipar sobivad toidu sisse, võivad need nahka ärritada ja tekitada ville.

Nahaarstid Isabelle Oliveres-Gouthi ja Henri Pawin selgitasid, et kaneel on allergiat tekitav aine. Nahaarstide sõnul pole õige väita, et kui tegemist on loodusliku taimega, siis on selle kasutamine täiesti turvaline. «Kõrvenõges on ka looduslik, kuid nahal võib see tekitada ville,» tõid nad näiteks.

Marie Lopez, kelle vastu mitmed fännid on ähvardanud kaebusi esitada, vastas oma järgijatele, et kõiki näomaske tuleks eelnevalt käe peal proovida, et kindlaks teha, kas see sobib sinu nahatüübile. «Kui sa tunned, et see kõrvetab, miks sa seda siis maha ei pesnud?» vastas Lopez fännidele ja kinnitas, et need, kes soovivad, võivad tema vastu kaebuse esitada.

YouTube’is tasuks meeles pidada seda, et kuigi paljud juutuuberid on väga osavad meikijad või stilistid, pole nad tingimata professionaalid ega tea, et üks või teine aine võib tekitada näiteks allergiat. Enne, kui hakkad mõnda uut maski või kreemi näole määrima, katseta seda käel, et näha, kuidas su nahk sellele reageerib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles