Teadlased tegid kindlaks, millises kuus tasuks proovida last saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel aastal võib jõulukuu tähendada palju enamat kui kingitusi ja kuusepuud – teadlased tegid laiaulatusliku uuringu, millest selgus, et detsember võib olla parim kuu rasestumiseks.

Indiana ülikooli teadlased analüüsisid 270 000 rasedust aastatel 2004–2009 ja selgus, et detsember on eostamiseks kõige parem kuu. Detsembris alguse saanud rasedused kulgesid palju edukamalt kui mistahes muul kuul alanud rasedused, vahendab Huff Post.

Teadlaste rühma juhtinud dr Paul Winchester selgitas, et detsembris või jaanuaris rasestunud naised saavad raseduse lõpukuudel ohtralt päikesevalgust, mis tõstab neil D-vitamiini taset ja tänu sellele kulgeb rasedus hästi nii emale kui lapsele. Ka Cambridge'i ülikooli teadlased on leidnud, et suvekuudel sündivad lapsed on tugevamad ja pikemad. 

Teadlased avastasid ka seda, et juunikuus alguse saanud rasedused võivad lühikeseks jääda ja neil emadel sünnivad tihtipeale enneaegsed beebid. Üheks võimalikuks põhjuseks võib olla see, et suvel piserdatakse  viljadele rohkelt pestitsiide ja seetõttu nimetasid teadlased juunikuud lausa mürgiseks. 

Uuringu kokkuvõttes märkisid teadlased, et üheks kõige ebapopulaarsemaks ajaks lapse tegemiseks on 14. veebruar ehk valentinipäev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles