Harjumused, mis muudavad õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et õnn saab alguse sinu enda seest. See vastab tõele. Ära kunagi eelda, et keegi teine tuleb ja teeb sind õnnelikuks. Sa pead õnne enda seest otsima ja kui sa seda tõesti soovid, siis ilmselt leiad selle ka üles.

Aga mis siis, kui emotsionaalse heaolu saavutamine tundub olevat liiga hirmutav ülesanne? Mida teha, kui tahad lihtsalt leida veidi motivatsiooni, energiat ja olla keskmisest õnnelikum? Hea uudis on see, et kui teed enda ümber mõned muudatused, on kergem õnne leida. Elite Daily pani kirja mõned harjumused, mis muudavad su elu kindlapeale õnnelikumaks.

1. Jälgi, et sind ümbritsev keskkond oleks puhas

Puhas keskkond tähendab ka puhtaid mõtteid. Kui sind ümbritseb puhas ja soovitatavalt minimaalselt sisustatud keskkond, siis on kergem leida motivatsiooni ja uusi ideid. Kui mõtted on head ja motivatsiooni palju, siis muutub ka elu õnnelikumaks.

2. Vabane vanadest ja ebavajalikest asjadest

Vanu asju ära visates taipad, et ainuke asi, mida minevikust hoida tasub, on mälestused. Hoia alles vaid need asjad, mil on sinu jaoks oluline tähendus või mis tõesti muudavad sind ümbritseva ruumi originaalseks. 

3. Ära kuluta raha asjadele, mida sa ei taha ega vaja

Kui soetad omale sageli asju, mida sa tegelikult ei vaja, siis sa ei oska enam hinnata neid kordi, kui lubad endale midagi ilusat. Lõpuks võib sul olla kodus palju ebavajalikke asju ja nagu eelnevalt mainitud, ajab segamini ja tihedalt asju täis laotud kodu ka mõtted segi. 

4. Vali hoolikalt, milliseid inimesi sa oma ellu lubad

Suhtle nendega, kellega saad olla sina ise. Sa ei pea teiste inimestega suhtlemist täielikult lõpetama, ära lihtsalt kuluta neile nii palju energiat. Sel viisil jääb sulle alles palju rohkem positiivset energiat ja saad maailmale endast rohkem anda.

5. Toitu tervislikult

Kõige parem on oma keha eest hoolitseda nii, et sa pakud kehale õigeid ja toitvaid roogasid. See ei tähenda, et peaksid dieeti pidama või teatud moel välja nägema. Õiged toiduained annavad energiat, mida meil on igapäevasteks tegemisteks tarvis. Aeg-ajalt tasuks nautida ka neid toite, mis sulle väga maitsevad, sest ka hea toit ja maitseelamused muudavad õnnelikumaks.

6. Tee trenni

Trenni tehes vallanduvad kehas endorfiinid ja need muudavad õnnelikumaks. Leia trenn, mis sulle väga meeldiks, kuna siis on ka trenniminekuks kergem motivatsiooni leida. Märkad peagi, et oled õnnelikum ja tunned end omas kehas paremini.

7. Tegele asjadega, millesse suhtud kirega

Pole vahet, milline on su töö või kuidas näeb välja su tavaline päev, leia alati aega ka oma meelistegevuste jaoks. Need parandavad tuju ja tänu neile võid luua oma unelmate karjääri. Isegi, kui pelgad, et su kirg ei vii sind tööalaselt kuskile, ei tasuks neid tegevusi unarusse jätta. Sellised tegevused toidavad vaimu ja suurendavad rahulolutunnet.

8. Vaata üle oma kalender

Kui su kalender on pidevalt liiga täis või liiga tühi, siis see võib hakata mõjutama su vaimset tervist. Kui sul on liiga kiire, siis sa ei suuda iseendaga ühenduses olla. See pärsib õppimist ja inimesena arenemist. Kui sul on aga palju vaba aega, siis hakkavad sind painama erinevad mõtted, mis ei lase sul tõeliselt õitsele puhkeda.

9. Täida oma elu asjadega, mil on sinu jaoks tähendus

Pea meeles, et õnnelik elu ei tähenda seda, et sa muudkui kogud omale asju. Õnnelik elu on selline, mis võimaldab sul oma tegemisi nautida ja õppida hindama maailma, mis sind ümbritseb.

10. Proovi joogat

Jooga on üks väheseid trenne, kus pannakse rõhku ka vaimsusele. Jooga õpetab, kuidas oma mõtteid puhastada ja lõõgastuda. Jooga mõjub hästi nii vaimsele kui füüsilisele tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles