Ülemaailmsel vesiaeroobika päeval toimuvad treeningud kolm tundi järjest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel aastal toimub ülemaailmne vesiaeroobika päev Worldwide Aquathon Day 14. novembril. Üle terve maailma toimuvad erinevates riikides kolme tunni jooksul samaaegselt põnevad vesiaeroobika tunnid. Ühisaktsioonis osaleb teadaolevalt juba poolsada riiki üle maailma.

Tallinnas on võimalus vahvast ja tervislikust väljakutsest osa saada Kalev Spas. Kalevi Veekeskuse turundusdirektori Meeli Eelmaa sõnul on sügis kõige aktiivsem aeg, mil linlased hakkavad otsima tubasemaid sportimise võimalusi ja vesiaeroobika on üks ohutumaid spordialasid, millega alustada.

«Vesiaeroobika on hea võimalus treeningute alustamiseks igal ajal, kuna see sobib valdavalt kõigile olenemata vanusest või eelnevast füüsilisest aktiivsusest. Ülemaailmne vesiaeroobika päev annab hea võimaluse huvilistel tutvuda erinevate vees võimlemise stiilide ja võimalustega,» ütles Eelmaa. «Vesi rahustab ja aktiveerib ainevahetust ning on väga tõhus kaloripõletaja. Veetreeringud sobivad erinevas eas inimestele, pakuvad leevendust mitmete tervisehädade korral, sealhulgas selja- ja liigesevalud, lihaspinged, traumad ja puudub liigeste ülekoormamise oht,» lisab ta.

Ülemaailmse vesiaeroobika päeva initsiatiiv tuleb Lõuna-Aafrikast ja sündmuse eesmärk on propageerida üldist vees liikumist üle maailma. Eelmisel aastal toimunud ülemaailmsel vesiaeroobika päeval osales 47 riiki üle maailma ning käesoleval aastal loodetakse see arv kindlasti ületada. Osalejaid on oodata Põhja- ja Lõuna-Ameerikast, Euroopast, Aafrikast, Aasiast ning Austraaliast.

Maratonpäeval toimuvad sarnaselt teiste osalevate riikidega Kalev Spa veekeskuses kolme tunni vältel peatamatult erinevate vesiaeroobika stiilide treeningud, kusjuures treenerid vahetuvad iga poole tunni tagant. Treeninguid viivad läbi Eesti parimad treenerid: Margit Lipstuhl, Maiu Herzmann, Ave-Riin Sepp, Matti Berg, Liina Raska, Tatjana Beljajeva ja Natalja Feldbush. Vürtsi ja särtsu lisavad Emanuel Pereira Portugalist ning Daniela de Toia Saksamaalt.

Rohkem infot ja registreerimine Kalev Spa kodulehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles