Tervislik retsept: peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muffinid. Pilt on illustreeriv.
Muffinid. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha. 

Peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga

  • 300 g peenelt riivitud keedetud peeti
  • 2 muna
  • 2 dl tumedat toor-roosuhkrut
  • 100 g oliivi- või Kreeka pähkli õli
  • poole sidruni mahl
  • 3 dl toortatrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kuhjaga mõru kakaopulbrit
  • 100 g tumedat 70-protsendilist mõrušokolaadi
  • 1 dl hakitud Kreeka pähkleid
  • soovi korral 1 tl kaneeli

Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti. Lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao, (kaneel) ja jahu ning lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks taignaks. Haki šokolaad ja kreeka pähklid ning lisa taignale. Jaota tainas paberist muffinivormidega vooderdatud või silikoonist muffinipanni pesadesse ja küpseta 175-kraadises ahjus 15-25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Küpsetamiseaeg oleneb muffinipanni pesade suurusest. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda. Soovi korral kaunista šokolaadiglasuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles