Nippe, kuidas oma hommikuid produktiivsemalt alustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, kuidas sa oma tööpäeva alustad, määrab ülejäänud tööpäeva vaimu. Enamasti vaadatakse esiteks üle oma kirjakast, kuid see ei pruugi olla kõige parem start päevale.

Julie Morgenstern on ajajuhtimisekspert, kes kirjutas isegi raamatu sellest, et hommikuid ei tohiks alustada kirjade lugemisest. Tema sõnul on see väga libe tee, sest hakkab kohe tähelepanu hajutama ja tapab produktiivsuse kogu päevaks, vahendab Greatist.

Kirjakast on reaktiivne mitte proaktiivne, sest seeläbi saab väline maailm juhtida su aega ja tähelepanu. Aga mida siis teha? Nagu juba vihjatud, tuleks alguses kirjade lugemist vältida ja alustada millestki muust.

  1. Tõmba end aktiivse tegevusega käima. Hommikune jalutuskäik koeraga on ideaalne meetod, kuidas pea enne töösse süüvimist klaariks saada. Kui saad, tee hommikul trenni, kui ei, mine jala tööle. 
  2. Pane mured paberile. Kiire elutempo ja rohkete ülesannete korral aitab pead selgena hoida tegevusnimekiri. Ülesannete kirja panemine aitab leevendada ka nendega seotud ärevust ja hirme hakkama saamise ees.
  3. Tervita kolleege ja arutage kiirelt päevaplaan läbi. Väike jutuajamine meeskonnakaaslastega teeb tuju rõõmsaks ja annab päevaloe hea stardi. Head suhted hoiavad teid ühisel kursil ja teevad kõik töökamaks. Kui midagi on valesti, on võimalus see kohe ära klaarida, enne kui töötempo on juba täies hoos. 
  4. Esimesena asu kõige raskema ülesande kallale. Kui vähegi võimalik, võta hommiku esimeses pooles ette töö, mis tekitab kõige suuremat vastumeelsust või nõuab sult enam energiat. 
  5. Joo piisavalt vedelikke. Kõik teavad, et hommikul on hea juua kohvi, mis teeb virgaks ja aitab keskenduda. Seejuures ei tohiks unustada ka tavalist vett, sest janu tekitab näljatunnet, väsitab ja mõjub mitmel muul moel halvasti. Hoia oma laual veekannu või pudelit, et voo joomine ei läheks meelest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles