Galerii: riigikogulased proovivad järele, mis tunne on olla puudega inimese nahas

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töövõimereformi muudatuseelnõude üle otsustamise eel kehastuvad rahvasaadikud täna mõneks ajaks nägemis-, kuulmis- või liikumispuudega inimesteks, et aru saada, mida teeb suhtlemisel või liikumisel inimene, kes ei kuule, ei näe ja/või ei liigu tavapäraselt. 

 «MTÜ Pane oma meeled proovile ehk POMP korraldab riigikogus selleks puhuks mitmeid kordi auhinnatud simulatsiooni,» sõnas MTÜ Pane oma meeled proovile liige Meelika Siilsalu.

«Erinevate meelte tunnetamiseks on välja töötatud demokraatia hälli sobiv võistlus erinevate võistkondade vahel. Võistlejatel tuleb läbida viis etappi. Läbi võistlusmomendi saab teha seda, mida teeb suhtlemisel või liikumisel inimene, kes ei kuule, ei näe ja/või ei liigu tavapäraselt. Hetkeks on võimalik kehastuda nägemis-, kuulmis- või liikumispuudega inimeseks. Näiteks lahendada situatsioon ilma nägemiseta bussipeatuses, öelda midagi lihtsat viipekeeles. Sedasorti üritust korraldatakse poliitikutele esmakordselt,» selgitas Siilsalu.

Üritusega saavad parlamendiliikmete meeled enne kolmapäevaöist istungit uudse kogemuse ning teadmise, miks vananevas ühiskonnas, kus eeldatakse elukestvat töötamist ja õppimist, võidab takistustevaba keskkond valimisi. Miks on valijale nii tähtis mõni sentimeeter, kaldenurk, värv või kontrast.

Täna kell 14.00 asub riigikogu esimest korda lugema töövõimereformi muudatuseelnõusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles