Teadlased tegid kindlaks ühe asja, mis mehi naiste juures hirmutab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sulle on mõnikord tundunud, et meest hirmutab sinu intelligentsus? See pole sugugi vale. USAs tehti kolme kõrgkooli koostöös uuring, millest selgus, et naise intelligentsus võib mehele hirmutavalt mõjuda.

Teadlased tegid kindlaks, et meestele meeldib mõte, et nende kaaslaseks on intelligentne naisterahvas, aga kui asi muutub reaalsuseks, siis mehed tunnevad intelligentsete naiste ees hirmu, vahendab Elite Daily.

Uuringu raames paluti meessoost osalejatel lugeda väljamõeldud stsenaariumit. Stsenaariumis oli üheks tegelaseks naine, kes oli mehest matemaatikas või inglise keeles kas tugevam või nõrgem. Seejärel paluti meestel ette kujutada, et loos esinenud naine on nende kallim.

Kõik uuringus osalenud mehed eelistasid kallimana kujutada naist, kes oli neist targem. Aga kui meestel paluti teha ka intelligentsust hindavaid teste ja neile öeldi, et nad kohtuvad naistega, kes said testis neist paremaid tulemusi, hakkasid mehed kõhklema.

See avastus pole eriti üllatav. Nimelt on kindlaks tehtud, et intelligentsete naiste hulgas on rohkem vallalisi. Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et kui naine on mehest targem, siis on nende suhe «problemaatiline».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles