Galerii: staarjuuksur Maxi Eli käis Eestis uut värvi tutvustamas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. oktoobril oli Eesti juuksuritel esmakordselt võimalik tutvuda mehega, kes on loonud uudse ja nii mõneski mõttes revolutsioonilise juuksevärvi brändile J Beverly Hills. Max Eli ei ole keemik ega teadlane, vaid juuksur, kes on ise värvinud klientide juukseid ja teab, millised on juuksevärvide peamised miinused. 

Maxi Eli kohtumine juuksuritega leidis aset Nordea kontserdimaja Teatrikohvikus, kus meie tunnustatumad juuksurid said osa värvi tutvustavast seminarist. Muuhulgas tuletas ta meelde, et juukseid hakati värvima ammu, enne kui teedele saabusid autod. Täna need sõidukid ei sarnane kuidagi enam nendega, millega praegu sõidetakse, kuid juukseid värvitakse ikkagi sama moodi. Ikka ja jälle tuleb juuksuritel vaeva näha hallide juustega, mida heledam toon katta ei saa; blondide toonidega, mis vägisi kollakaks muutuvad; pruunide toonidega, mis kiirelt tuhmuvad jne.

Samuti rõhutas ta, et kui ta juuksurina alustas, siis oli juuste värvimine professionaalne teenus, aga täna õpetatakse internetis, kuidas endale ise bayalage vms stiilis värvimist teha. Uueks juuksuriteenuseks on saanud värvikorrigeerimine ehk siis selle parandamine, mida klient ise oma juustega teinud on. 

Max Eli võlus juuksureid ka oma aususega. Nimelt kohtus ta seminari värvimodellidega alles laval. Analüüsis neid kõigi silme all ja määras neile värvivalemi, mis teinekord vaevalt suurele tahvlipaberile ära mahtus. Värvitöö teostasid kohalikud meistrid ja uuesti kohtus Max modellidega taas laval. Ei mingit kiiret värvikorrektuuri ega vigade parandust. 

Järgmisel kahel päeval said valitud juuksurid osaleda praktilisel ehk hands on koolitusel. Nii mõnigi kogenud juuksur tunnistas, et nüüd tuleb taas värviteooriat õppima hakata. Lihtsalt imeline oli jälgida kuidas kahtlasest hallikasrohekaspruunist värvist saab särav blond, mis on puhas nii liigsest kollasest kui ka hallist pigmendist. Meie mõistes väga tumeda loomuliku juuksetooniga neiu sai nagu võluväel kauniks blondiks ja seda ilma blondeerimata, rääkimata veel teistest toonidest, mis kandjad oma puhtuse ja ehtsusega särama panid. Teiste hulgas valis Max ka värske juuksevärvi tuntud ilutoimetajale ja jumestajale Reet Härmatile. 

Täna saavad kliendid J Beverly Hills värvidest end lummata külastades Duglas salongiketi juuksurisalonge. Varsti on see valik juba palju laiahaardelisem. Eestis on palju häid, andekaid ja loomingulisis juuksureid, kes soovivad oma klientidele pakkuda ainult parimat ja professionaalsemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles