Kauneim kodu Norras

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kauneimaks koduks krooniti tänavu 29-aastase perenaise Helene Helgeseni ajaloohõnguline eluase.
Norra kauneimaks koduks krooniti tänavu 29-aastase perenaise Helene Helgeseni ajaloohõnguline eluase. Foto: Aftenposten/SVEINUNG BRÅTHEN

Kaunite kodude konkursid on populaarsed ka väljaspool Eestit, hiljuti valiti kõige kaunim eluase välja põhjamaal Norras.

Tiitli vääriliseks osutus Bergenis asuv üle 200 aasta vanune renoveeritud maja. Omanikel kulus vanale majale uue ilme andmiseks rohkem kui kaks aastat. Maja uus välimus ja sisemus ning köök on tehtud peremehe enda jooniste järgi ning suurel määral on panustanud ka 29-aastane perenaine Helene Helgesen, vahendas Aftenposten.no.

Konkursi žürii esimees ja võistlust korraldava ajakirja BoligPluss peatoimetaja Christina Dorthellinger märkis, et kõikidest tiitlile kandideerinud kodudest oli võidukodus kõige enam näha omanike isiklikku panust. Selle tulemuseks on fantastiliselt ilus ja isikupärane kodu, kus on ruumi ka maja väärikale ajaloole.

Viimane tähelepanek on märk koduomanike algsest soovist taastada maja sellisel kujul, nagu see oli paarisaja aasta eest. Selle põhimõtte vaimus on majja valitud ka sisustus, mis otsiti muu hulgas kokku kirbuturgudelt ja internetist.

Võidukodus on domineerivaks tooniks valge ja Dorthellinger märkis, et sarnane värvilahendus oli veel paljudes konkursile esitatud kodudes. On selge, et valge on praegu Norra kodukujunduses kõige populaarsem värv, sõnas ta.

Galeriid võidukodust saad vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles