Kuidas kõndides rohkem kaloreid põletada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unusta maitsetu salati söömine ja raskustega treenimine – kalorite põletamiseks on sootuks lihtsam viis. Kõndides tasuks erinevaid temposid proovida, kuna erineval kiirusel kõndimine põletab 20 protsenti rohkem kaloreid, kui samas tempos kõndimine. 

Teadlased viisid läbi katse, millest selgus, et inimesed ei oska hinnata seda, kui palju kaloreid kulub kõndimise või mõne sportmängu ajal. Teadlaste hinnangul võiks kalorite põletamiseks kõndida nii, et sellest võiks jääda veider mulje: ära kõnni sirgjooneliselt, jää vahepeal seisma, hoia raskusi käes, kirjutab Daily Mail.

Uuringu juht professor Manoj Srinivasan Ohio State'i ülikoolist sõnas, et eelnevad uuringud on vaadelnud ühtlases tempos kõndimist, kuid nende uuring on oluline edasiminek. Kuna inimesed ei kõnni kogu aeg ühtlase tempoga, on väga oluline mõõta, kuidas mõjub ainevahetusele liikumistempo muutmine.

Srinivasani sõnul selgus, et tempot muutes on kõndimine kehale palju kasulikum, kui samas tempos liikumine. Ja ka peatuste tegemine aitab kaloreid põletada, sest peatumiseks ja uuesti liikuma hakkamiseks kulutab keha energiat.

Kuidas põletada kõndides rohkem kaloreid?

  • Muuda tempot: sel viisil põletab keha kuni 20 protsenti rohkem kilokaloreid.
  • Peatu ja hakka uuesti liikuma: umbes 8 protsenti kõndimise ajal kuluvast energiast läheb just peatuste tegemiseks ja seejärel uuesti «käivitumiseks».
  • Kõnni «veidralt»: kõnni nii, nagu sa kogu aeg ei kõnni – võta näiteks jalutama minnes seljakott kaasa või hoia käes raskusi. Kõnni mõnda aega, jää seisma ja hakka uuesti liikuma. Ära kõnni sirgjooneliselt, vaid tee kõndides poolkaari või kõnni siksak mustrit jäljendades.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles