Toidud, mida kaalulangetajad peaksid õhtul vältima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid kaalust alla võtta, tuleks õigesti toituda, korralikult magada ja teatud toiduaineid vältida. Millised toiduained võiks just õhtusel ajal vältida, kui soovid kaalust alla võtta?

Kui sul on õhtul kõht tühi, siis ei tasu endale väikest snäkki keelata. Aga snäkke valides on väga oluline teha õigeid valikuid. Valede toiduainete tarbimine võib häirida unemustrit ja anda kehale õhtul liiga palju energiat, kuigi õhtul ei kasuta sa seda enam ära. Shape.com tõi välja viis toitu, mida võiks õhtusel ajal vältida.

1. Rasvased toidud

Kui õhtul süüa rasvaseid ja raskeid toite, siis võid järgmisel hommikul olla loid ning seedeelundkond peab kogu selle toidu töötlemiseks rohkem vaeva nägema. Ürita õhtul vältida rämpstoitu, pähkleid, jäätist ja juustu sisaldavaid toite.

2. Süsivesikute ja suhkru poolest rikkalikud toidud

Võib-olla tahad õhtul just midagi magusat põske pista, kuid veresuhkru järsk tõus ja kiire langus võivad und häirida. Väldi kooke, küpsiseid ja muid magustoite; samuti hoia eemale süsivesikute poolest rikastest snäkkidest.

3. Punane liha jm valgurikkad toidud

Punast liha on samuti raske seedida ja seetõttu on ka uinuda keeruline. Punase liha tarbimisel tasuks olla kõige ettevaatlikum, kuid samas võiks teada, et ka suure koguse kana- või sealiha söömine mõjub organismile sama raskelt. Valgurikkaid toite ei pea täielikult vältima, kuid eelistada võiks väikseid portsjone.

4. Vürtsikad toidud

Vürtsikad toidud võivad seedimisele kasulikud olla, kuid õhtul võiks neist hoiduda. Vürtsikad toidud võivad kõhtu ärritada ja seetõttu on raske magama jääda.

5. Liiga suured portsjonid

Õhtul snäkkide söömine ei tohiks muutuda õhtuseks terveks söögikorraks. Jälgi, et snäkid ei sisaldaks üle 200 kilokalori, muidu on sul raske uinuda. 

Õhtul võiks eelistada väikseid portsjone ja kergemaid toite. Võiksid näiteks uurida, millised toiduained aitavad uinuda ja lisa neid oma õhtusesse menüüsse. Õhtul võiks vältida ka alkoholi tarbimist, sest alkohol hoiab sind lihtsalt üleval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles