Kas sina lõikad torti õigesti? Vaevalt!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Kuidas sina torti lõikad? Ilmselt nii, nagu iga teine inimene: ikka selliselt, et järele jäävad kolmnurksed viilud. On olemas aga palju parem, teaduslik viis tordilõikamiseks!

Youtube’is näitab Numberphile’i kanalis matemaatik Alex Bellos, et klassikalised kolmnurksed viilud on tegelikult vale viis tordi lõikamiseks. Kui sa ei jõua tervet torti ära süüa, läheb see sel viisil viilutades palju kiiremini halvaks ning kuivab maitsetuks.

Teadlane tutvustab meile rohkem kui saja aasta vanust matemaatiliselt kavalat võimalust tordi lõikamiseks, nii et maksimaalsed maitseelamused on garanteeritud. Selle õpetuse järgi tuleb esiteks lõigata kook keskelt kolmeks, eemaldada keskmine, kõige õhem viil, ning järelejäänud tort kokku suruda, nii et mahlasus ja värskus säiliks.

Sel viisil võib tordi värskust säilitada läbi mitme päeva! Vaata täpsemalt videost, kuidas teaduslikul viisil küpsetiseviilutamist läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles