Perekool kustutas blogija nõudel teda mõnitavad postitused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mallukas
Mallukas Foto: Ekraanitõmmis TV3 videost

Perekooli foorum eemaldas Mariann Treimanni ehk blogija Malluka nõudel teda solvavad kommentaarid ja postitused.

«Ma arvan, et mingi kolm aastat on mind Perekoolis materdatud küll. Alates siis sellest ajast, kui ma Mari ootasin,» kirjutas Treimann oma blogis.

«Ma otsustasin, et mulle aitab. See ei ole ju normaalne, kui on mingisugune foorum, kus võib valimatult inimesi solvata, mõnitada ja alandada. Veel vähem, kui see foorum on hallatud Eesti ämmaemandate seltsi poolt,» jätkas ta.

Nii laskiski ta saata juristil foorumile e-kirja. «Ja täitsa kenasti tuli Perekool mulle siis vastu ja kustutas minu kohta mingisugused teemad, mida ma tõepoolest solvavaks, mõnitavaks või minu isikliku elu avaldamiseks ilma minu loata pidasin.»

Treimann ütles Postimehele, et palus eemaldada kokku viis-kuus teemat. «Kaks neist olid eriti hiljutised ja tegid üsna haiget, aga googeldades avastasin veel «toredaid» teemasid, kus mu last reptiiliks sõimati ja mu perekonda maha tehti. See ei ole just kõige toredam - näha, kuidas su perekond peab sinu blogi pärast mingite debiilikute sõnavõtuga materdatud saama,» kommenteeris ta. «Kindlasti on neid teemasid veel üleval, aga ma ei taha isegi seal niimoodi sobrama hakata, nii halb on enda kohta selliseid asju lugeda.»

Tema sõnul on Perekool ainus portaal, kust ta on pidanud paluma postituste kustutamist. «Näiteks Õhtulehes ja Delfis kustutatakse säärased solvavad kommentaarid ilma palumatagi üsna kiiresti ära,» lisas ta. «Ma ei ole ausalt öeldes säärast valimatut laimamist ja tümitamist näinud kuskil mujal kui Perekoolis. Teistel saitidel tundub foorumi haldamine palju paremas korras olevat. Ei teagi siis, miks ämmaemandate selts enda foorumit hallata ei taha, kas jääb see hoolimatuse või raha taha? Kes teab...» märkis ta.

«Ometi leian ma, et siinkohal ei ole haldajad (ehk siis ämmaemandate selts) oma tööd selle foorumi haldamisega kuigi hästi teinud, sest ega mina ju ainuke pole, keda seal valimatult sõimatakse. Isegi ju need, kes Perekoolis kunagi käinud ei ole, teavad seda kirjeldada sõnadega, et seal materdatakse kõiki. Aga miks on üks foorum selline koht? Miks ei võiks olla seal süsteem, et sisse saab logida näiteks Facebooki alusel ja kommenteerides saad sa küll valida ka anonüümsuse võimaluse,» arutles Treimann.

Postimees palus ka Perekooli haldajalt kommentaari, vastus lubati saata hiljemalt homseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles