Pildid: lastemoes on kosmost, 70ndaid ja uusromantikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marjaana Vaher

Juba sel reedel ja laupäeval saab Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel uudistada uusi moetrende. Lastemoe eksperdiks on tuntud stilist ja blogija Kirsi Altjõe, kes tutvustab algava hooaja kõige aktuaalsemaid lastemoe suundi.

Foto: River Island
Foto: River Island Foto: AFP / Scanpix

Kosmos kutsub

Hallo kosmos, siin Maa! Sel hooajal on lasterõivad kosmiliste elementidega üle valatud. Kosmonaudid, tähed, galatika, raketid ja tulnukad - neid pilte võib leida nii printidena rõivastelt kui ka aksessuaaridelt. Värvidest domineerivad hallid, valged ja hõbedased toonid, sekka pastelseid ning öökarva siniseid, materjalides on samuti kasutusel palju metalselt läikivaid pindu. Muidugi on paljude väikeste poiste unistuseks saada kosmonaudiks ning praegune trend toidab neid kujutlusi ägeda hooga. See on hea võimalus pista lastele ka mõni vastava temaatikaga raamat pihku, et nad kosmoseteadusesse veelgi sügavamalt saaksid süüvida.

70ndate meeleolu

Teiseks oluliseks suunaks on lastevanemate lapsepõlv ehk 70ndate mõjutused, sekka ka pisut 60ndaid. Lihtsad jooned ja vintage elemendid. Domineerivad äravõetavad kraed, nn koolikleidid, tuunikad, A-lõikelised mantlid. Värvides on olulised koobaltsinine, murtud oranž, avokaadoroheline, sinepikollane ning tumepunane.

Foto: Marjaana Vaher
Foto: Marjaana Vaher Foto: AFP / Scanpix
Foto: River Island
Foto: River Island Foto: AFP / Scanpix

Uusromantika

Kolmandaks suunaks on täiskasvanute uusgooti stiilist inspiratsiooni ammutanud uusromantika. Ehk siis tumedad toonid ja lillemustrid, kamuflaaž, lillad toonid. Sekka ka (tehis)karusnahka ja kudumeid. Lastemoes ei pea pelgama tumedaid toone - uskumus, et kui on tegemist lastega, siis peaks kõik olema roosa ja helesinine, on vanamoodne. Sel hooajal on kõige trendikamad lasteriided just nagu sügisõhtutest ja talveöödest oma värvid saanud.

Säravalt pidulik

Lastemoes on pidulikud rõivad läikivad - oma järeltulijad saab tõeliselt särama lüüa. Toonidest on kasutusel palju punast. Üheks jätkuvaks trendiks on ka laste riietamine sarnaselt täiskasvanutega ehk nn mini me suund. Seda saab järgida nii igapäevaste rõivaste puhul ning miks mitte ka pidulikel sündmustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles