11 märki suhtes, mis tunduvad ohumärgina, kuid pole seda

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes on palju erinevaid märke, millele tasub tähelepanu pöörata ning mis võivad näidata, et su partner pole päris valmis ellu astuma ning lähedust jagama.

Cosmopolitan reastas 11 käitumismustrit, mis võivad esialgu tunduda ohumärkidena, kuid ei pruugi seda ilmtingimata olla.

1. Ta elab kodus. Teinekord võib olla täiesti mõistlik otsus jääda natuke pikemaks ajaks vanematega elama, et koguda raha oma kodu soetamiseks, selle asemel, et kulutada ebamõistlikke summasid üürikorteritele. Ohumärk: kui ta elab kodus, elab vanemate kulul ning käitub üldiselt nagu kasvatamatu jõmpsikas.

2. Ta ei maksa iga kord arvet. Kujutle nüüd, et te saate lapsed, abiellute, elate koos surmani… Kas tõesti me eeldame veel aastal 2015, et mees peaks iga kord väljas käies restoraniarve tasuma? Ole mõistlik ja panusta ka ise. Ohumärk: kui ta ei maksa tõesti kunagi millegi eest ning arvutab kalkulaatori abil kokku täpselt, kui palju keegi millegi eest maksma peaks, selle asemel, et arve lihtsalt pooleks lüüa.

3. Ta räägib sageli oma eksist. Suhteraamatud annavad sageli nõu, et uue suhte alguses ei tasuks eksidest üleliia rääkida. Samas on aga meie eelmised suhted – ning ka põhjused, miks need lõppesid – osa sellest, kes me oleme. Seetõttu ei maksa end ega ka teda sel teemal üleliia tsenseerida. Ohumärk: ta ütleb, et ta eks on hull. Kui ikka iga eks on olnud ebanormaalne tropp, on ilmselgelt probleem siiski temas endas.

4. Ta ei planeeri kohtinguid pikalt ette. Mingid suhtemängureeglid näevad ette, et kuttidele tuleks teeselda, et meil on alati megapõnev elu ning kui ta küsibki, mis sa ülehomme teed, tuleks välja mõelda mingi laiapõhjaline vale, et näidata, kuidas tal tuleb vaeva näha, et üldse löögile pääseda. Naeruväärne! Parimad suhted on need, kus saab rääkida ausalt. Ohumärk: ta teeb sinuga plaane vaid samaks päevaks. Ei ole normaalne eeldada, et sa oleksid kohe valmis hüppama, kui härra suvatseb sõrmi nipsutada.

5. Ta ei vasta su sõnumile sekundiga. Sa ei saa eeldada, et ta on kohe valmis su sõnumile vastama – äkki ta teeb tööd, sõidab autoga või magab? Nii et ära istu avatud Facebooki-tšätiakna ees ja paanitse, et miks ta küll juba ei vasta ja mida see kõik ometi tähendada võiks. Ohumärk: ta vastab sulle ainult hilisõhtul. Tõlge: ta suvatseb sinuga suhelda ainult siis, kui on juba baaris, purjus ja kõik tema sõbrad on mõne naise rajalt maha tõmmanud.

6. Ta arvuti nõuab sisselogimisel salasõna. See ei tähenda mingil juhul, et ta varjab sinu eest mingit veidrat fetišit või tal on keegi teine. Meil kõigil on arvutis asju, mis ei ole mõeldud teiste inimeste silmadele, rahune maha. Ohumärk: kõik asjad tema arvutis on password protected ja brauseriajalugu kustutab ta kord tunnis. Jookse elu eest!

7. Tal on palju sõbrannasid. See võib tegelikult töötada sinu kasuks, sest näitab, et mees austab naiste seltskonda ja ei taha ilmtingimata nendega alati magada. Ohumärk: ta kutsub teisi naisi «hooradeks». Jookse veel kiiremini, kui eelmise punkti peale.

8. Ta räägib sinust oma sõpradega. See on omamoodi ju isegi armas! Seni, kuni ta sind muidugi seljataga ei musta. Ohumärk: ta hoidub sinu sõpradega kohtumisest.

9. Ta tarbib alkoholi. Mõõdukalt. On täiesti normaalne aeg-ajalt rihm lõdvaks lasta ja mõnd drinki nautida. Ohumärk: ta on väga sageli maani täis. Kui sa juba kolmandat korda sel kuul pead teda oimetuna taksosse ja sealt voodisse vedama, samal ajal hinge kinni pidades, et ega ta nüüd oksendama ei hakka, on õige aeg suhe kriitilise pilguga üle vaadata.

10. Ta on töötu ja otsib tööd või töötab madala palga eest. Ajad on rasked, ikka juhtub, et karjäär katkeb ning tuleb otsast alustada. Ohumärk: ta on töötu, ei otsi tööd ning proovib teoks teha oma Suurt Unistust. Suurelt unistamine on okei, aga mingil hetkel tuleb aru saada, et ka arved nõuavad tasumist.

11. Ta pole Facebookis. Jepp, mõned inimesed pole Facebookis ja tead, mis? Enamasti on neil lihtsalt nii põnev ja produktiivne elu, et nad lihtsalt ei tunne selle järele vajadust. Ohumärk: ta ei suuda ära rõhutada, kui kohutavalt eriline ta on, kuna ei kasuta sotsiaalmeediat ja ei vaata telekat. Jajah, jube põnev oled, tõesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles