Uuring paljastas, mis juhtub paljude taimetoitlastega, kes joovad alkoholi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taimetoitlus on väärt elustiilivalik, mille üle võib uhke olla. Kuid mitte kõik taimetoitlased pole oma valikutes nii kindlad, et suudaks ka vintis peaga lihatoidust hoiduda.

In vino veritas ehk viinas peitub tõde. VoucherCodesPro uuris 1789 Briti taimetoitlase harjumusi ning selgitas küsitluse teel välja, et koguni 37 protsenti taimetoitlastest sööb purju jäädes liha. Ülejäänud suudavad aga ka alkoholi mõju all loomsest toidust hoiduda, vahendab Mic.

Alkoholijoobes kiputakse rohkem sööma rämpstoitu, mistõttu ei pane imestama, et suurem osa taimetoitlastest, kes napsitades libastuvad, söövad samuti sel juhul kebabit või burgerit. Eelnevatele järgnevad populaarsuselt peekon, frititud kana ja sealihavorstikesed.

34 protsenti neist taimetoitlastest, kes patu üles tunnistasid, nentisid lisaks, et teevad seda iga kord, kui joovad. 69 protsenti liha söövatest taimetoitlastest pidi ka lisama, et teistele nad nendest juhtumitest ei räägi. 

2004. aastal näitas Inimuuringute Nõukogu uuring, et 84 protsenti inimestest, kes proovivad taimetoitlust, hakkavad varem või hiljem uuesti liha sööma. Nimetatud uuringus kirjeldati, kui raske on inimestel endale teatud toitusid keelata. See võib ka põhjendada, miks alkoholi mõju all lubatakse endale seda, mis kaine peaga oleks täielikult välistatud ning miks libastumist hiljem häbenetakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles