Merle Palmiste peab teatrit nooruse eliksiiriks

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste
Merle Palmiste Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Novembri esimesel päeval 40. sünnipäeva tähistanud näitlejanna Merle Palmiste on pea poole oma elust lavalaudadel hiilanud ning leiab nüüd, et käes on parim aeg küpsete põnevate naiste mängimiseks, selgus Kroonikas avaldatud intervjuust.

Teatris jäävad Palmiste sõnul ellu need, kes õiget distantsi hoiavad ega aja (teatri)tööd ja elu segamini. Samuti tuleb tema hinnangul näitlejatöös omada tugevat närvi – näitlejana peab olema tundlik, inimesena aga tugeva närvikavaga, et intriigidega hakkama saada.

Skorpioni tähtkujus sündinud näitlejanna on täheldanud samast märgist naisnäitlejate intervjuusid lugedes nende jõulisust ja teravat ütlemist, kuid on seejuures mõelnud, et võib isegi vahel olla õel, julm ja vastik. 

Mis on aga näitlejanna edasiviivaks jõuks? «Hea, kui on iga päev ärgates pisikesed unistused, mis panevad sind toimetama ja püüdlema.» Teatrit nimetab ta aga nooruse eliksiiriks, mis niisamuti aitab hoida vaimu virge, ilma milleta seda tööd teha ei saakski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles