Kuidas aru saada, et meigiasjad on halvaks läinud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine võiks teada, et meigitoodetel on säilivusaeg – ent meigiasjade säilivusaega võib mõjutada see, kuidas ja kus sa meigiasju hoiad. Näiteks päikese käes või liiga soojas temperatuuris võivad meigiasjad kiiremini halvaks minna ja kaotada oma värvi, lõhna ning muuta naha inetuks.

Women’s Health Magazine pani kirja, kuidas aru saada, et meigiasjad on halvaks läinud ning toob välja mõned nõuanded, kuidas võiks meigitooteid säilitada.

Millised tooted lähevad pahaks?

Vedelad meigitooted on liiga sooja temperatuuri suhtes tundlikumad kui tahked meigitooted ja näiteks puudrid. Ettevaatlik tasuks olla ka nende asjadega, mis sisaldavad looduslikke koostisosi. Kui mõned vedelad meigitooted peavad paar päeva soojas vastu, ei tohiks neid liiga kaua sellistes tingimustes siiski hoida. Mida kauem need asjad on soojas, seda tõenäolisemalt laguneb nende koostis ja meigitooted pole enam kuigi tõhusad.

Kuidas kindlaks teha, kas meigiasjad on halvaks läinud?

Asjatundjate hinnangul tasuks kõigepealt meigitooteid nuusutada. Kui lõhn ei tundu olevat meeldiv, siis tasuks olla ettevaatlik. Värvi osas tasuks teada seda, et kui toode sisaldab pigmenti, siis võib toote värv tuhmuda. Näiteks jumestuskreemi puhul võib täheldada seda, et kui kanda jumestuskreemi nahale, siis pole selle tekstuur enam ühtlane. Jumestuskreemis olev õli ja värv eralduvad ning jumestuskreem on kasutamiseks liiga rasvane. Sama võib juhtuda ka päikesekaitsekreemiga, mis säilivusaega ületades muutub vedelamaks.

Kas halvaks läinud toodet võib kasutada?

Ei. Kui märkad, et mõni meigitoode on halvaks läinud, tasuks see kiiremas korras ära visata. Vastasel juhul võid oma näonahka (ja päikesekaitsekreemi puhul kogu kehal olevat nahka) rikkuda.

Kuidas tasuks meigitooteid säilitada?

Kui toode sisaldab õli ja silikooni (kaasa arvatud ka lõhnaaineid), tuleks seda meigitoodet säilitada toatemperatuuril, sest liiga kuumas kohas võib selle koostis muutuda. Kui hoiad meigiasju oma autos, pista tooted varjulisse kohta või soovitatavalt kanna neid käekotis kaasas selle asemel, et need autosse jätta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles