Ohver: meestevastast koduvägivalda peetakse naljaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

28-aastase Matt Mylesi nimi on Suurbritannia meediast läbi käinud seoses suure lotovõiduga: mees võitis nimelt EuroMillionsiga miljon naela. Ent nüüd on tema nimi uuesti tähelepanu kogumas, kuid seekord sootuks tõsisemal teemal – Myles kannatas lähisuhtevägivalla all.

Myles võitis hiiglasliku rahasumma kõigest kolm nädalat pärast seda, kui oli lahku läinud oma kallimast Carla Chamberlainist. Mees esitas tööl lahkumisavalduse ja läks oma lähimate sõpradega seitsmeks kuuks reisima ja pidutsema, kirjutab Cosmpolitan.co.uk.

Koju naastes võttis temaga ühendust 24-aastane Chamberlain, kes ütles, et soovib suhtele uue võimaluse anda. Mõnda aega nad isegi üritasid uuesti koos olla, kuid suhtes olid mõrad sees ja otsustavaks hetkeks sai see, kui naine nägi mehe telefonis Snapchati vestlust ühe võõra naisega. See oli Chamberlaini jaoks murdumispunktiks.

«Carla küsis, miks see naine mulle fotosid saadab. Ta oli kindel, et asja taga on midagi enamat, kui ainult fotode vahetamine,» ütles Myles hiljuti antud intervjuus. Mehe sõnul oli naine vahetult enne seda käinud küüntehoolduses ja tal olid pikad ning teravad akrüülküüned. Naine kraapis küüntega mehe nägu ja kui mees käskis tal lõpetada, lõi naine teda näkku. Lisaks sellele olevat naine meest ka kubemepiirkonda löönud ja teda põrandale tirinud. 

Mylesi sõnul ei võeta seda tõsiselt, kui mees ütleb, et naine ründas teda. Paljude arvates on see lausa nali. «Meeste vastu suunatud koduvägivald on endiselt tabu. Selles nähakse nalja, kuid tegelikult on ohvri jaoks asi naljast kaugel,» lausus ta. «Lotovõit oli parim asi, mis mu elus on juhtunud, kuid kahjuks viis see mu elu kõige hullema asjani – ma olin koduvägivalla ohver ja mind ründas naine, keda ma armastasin.»

Nüüd on Mylesil uus tüdruksõber ja Chamberlaini karistati trahviga.

Ka Eestis on olnud juhtumeid, kus lähisuhtes on vägivalla all kannatajaks mees. Aasta tagasi kirjutas Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseileitnant Kati Arumäe ajakirjas 30+, et mitmed uuringud ning politsei tehtud analüüsid on välja toonud, et politseini jõudnud elukaaslaste ja abikaasade tülidest umbes 10 protsenti on kannatajaks mees. Üks põhjus, miks mehed ei pruugi politseile juhtumist teatada, on häbitunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles