Kümme levinud põhjust, miks inimesed lahkuvad töölt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled leidnud töö, mida sa tõeliselt armastad, siis võib sul isegi olla raske mõista inimesi, kes vabatahtlikult töölt lahkuvad. Ent kuna paljud inimesed teevad tööd raha, mitte rahulolu nimel, on töökohavahetus paljudele tuttav teema.

Veebileht PsychTests korraldas küsitluse, et uurida, miks on inimesed töölt lahkunud. Uuringust võttis osa 871 inimest ja veebileht tõi välja kümme kõige enam levinud põhjust, kirjutab Glamour.

1. Parem pakkumine: 43 protsenti inimestest on töölt lahkunud sellepärast, et neile on tehtud parem pakkumine – uuel kohal on näiteks parem palk, paindlik graafik, paremad arenguvõimalused.

2. Halb sisekliima ettevõttes: 42 protsenti inimestest on töökohta vahetanud, kuna ettevõtte sisekliima on olnud ebameeldiv või lausa mürgine. Sama suur hulk inimestest ütles, et kaaluksid töövahetust siis, kui keegi neid kontoris kiusaks.

3. Puudub tasakaal töö- ja eraelu vahel: 31 protsenti vastanutest ütles, et nemad mõtleksid töövahetusele siis, kui päevas oleks töötunde nii palju, et pere jaoks ei jätkukski aega.

4. Madal palk: 30 protsenti inimestest tunnistas, et vahetaksid töökohta liiga väikese palga tõttu.

5. Igavus: 30 protsenti vastanutest oli arvamusel, et tööd tuleks vahetada siis, kui praegune töö on muutunud igavaks ega seal pole enam piisavalt väljundeid.

6. Piiratud võimalused edasiarenguks: 30 protsenti töötajatest annaksid lahkumisavalduse sisse siis, kui nad ei saaks praegusel kohal kusagile edasi areneda.

7. Perekondlikud või isiklikud põhjused: 30 protsenti vastanutest arvas, et esitaksid lahkumisavalduse, kui nende vanemad jääksid haigeks või kui neil oleks mõni tõsisem eraeluline probleem.

8. Praktilisus: 29 protsendi vastanute jaoks on mugavus tähtsam kui töö ise – need inimesed tahaksid töökohta vahetada juhul, kui uus töökoht oleks kodule lähemal.

9. Eetilised probleemid: 29 protsenti inimestest poleks nõus oma põhimõtetest loobuma, ka siis mitte, kui see peaks tähendama töölt lahkumist. Tööandja eesmärgid ja põhimõtted ei tohiks olla töötaja omadega vastuolus.

10. Konfliktid juhtidega: 23 protsenti vastanutest lahkuks töölt juhul, kui nad ei saa oma ülemusega hästi läbi. 

Head lugejad, millistel põhjustel olete teie töökohta vahetanud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles