Üheksa märki, et sa oled tema jaoks liiga hea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne õige printsiga tutvumist võid kohata üksjagu kärnkonnasid. Mõni neist võib sulle lihtsalt mitte sobida, mõni võib aga suisa halvasti mõjuda. 

Miks me siis oleme koos inimestega, kes ei tee meile head? Uuringute põhjal võib selles süüdistada madalat enesehinnangut või füüsilise külgetõmbe eelistamist loogilisele mõtlemisele. Mis iganes põhjus seal taga on, ebavõrdsest suhtest saab harva asja, kirjutab Bustle.

Ise sellises suhtes olles on ebavõrdse suhte märke väga raske näha. Eriti siis, kui armumine on alles värske ja «silmaklapid» ees. Siis tundub partner igas mõttes imeline ja veatu, mis sest, et tegelikkus on sellest väga kaugel. 

Loodetavasti saad alljärgnevate tunnuste abil kiiremas korras selgeks, kas partner on ka su vääriline või mitte.

Ta ei ole kunagi valmis kompromissideks. Suhe peab olema võrdne. Olgu te koos olnud viis kuud või viis aastat, ole enda vastu aus. Kui ta ei võta sind võrdse partnerina ja tema soovid on alati eelisseisus, oled sa tema jaoks liiga hea. Siin pole muidugi mõeldud sama haridus- või palgataset - võrdsus suhtes ilmneb tegudes ja hoolivuses. 

Sa oled teist ainus «täiskasvanu». Püsisuhtes, millega kaasneb vastutus nii enda kui ümbritseva suhtes, ei saa olla pidevalt lapsik. Kõik on aeg-ajalt lapsemeelsed, kuid täiskasvanulik käitumine seda nõudvas olukorras on midagi muud. Kui märkad, et sellega saad alati hakkama vaid sina, on see taas tõend, et teie suhe ei ole võrdne. 

Ta ei toeta su püüdlusi. Igal inimesel on õigus oma unistustele ja eesmärkidele. Lähisuhtes peaks mõlemad teineteise püüdlusi tunnistama ja toetama. Ära raiska oma aega inimesega, kes peab su eesmärke tühiseks ja huvitub vaid enda tegemistest.

Tal pole mingeid ambitsioone. Rääkides eesmärkidest, on ka halb märk see, kui partneril pole elus üldse mingeid soove, mille täitmise poole püüelda. Inimene areneb ja õpib kogu aeg ning mõistlik on ka otsida eneseteostusvõimalusi. Kui sulle on see normaalne elu osa, aga tema jääb laisalt maha, tekib teil varem või hiljem tõsiseid probleeme. 

Ta teeb sind pidevalt maha. Partner, kes sind halvustab. teeb seda enda madala enesehinnangu tõttu. See on vaid tõestus, et oled tema jaoks liiga hea ja võiksid kaaluda enda kõrvale kellegi parema leidmist.

Ta valetab sulle. Ausus ja usaldus on suhte üks alustaladest. Ilma usalduseta suhe pikalt ei püsi. Valetaja ei ole kindlasti sinu seltsi väärt.

Ta ei ole sinu üle uhke. Iga inimene, kelle oled lasknud enda lähedale, peaks oskama sind siiralt hinnata. Kui ta ei oska seda teha või veel hullem - häbeneb sind - siis oled sa ilmselgelt tema jaoks liiga hea. 

Sa avastad, et pead teda pidevalt oma pere ja sõprade ees kaitsma. Miks küll? Aga sellepärast, et lähedased ei ole su partnerisse armunud ja näevad tema tõelist olemust kaine pilguga. Nad on märganud, et teie suhe on ebavõrdne ja tunnevad sinu pärast muret. 

Sa ei mäleta, millal sa oleksid temaga viimati orgasmi nautinud. Partneri isekus võib väljenduda mitmel moel ja igasugustes pisiasjades. Paarisuhtes on oluline ka seks ja füüsiline lähedus. Viletsad voodioskused pole küll põhjus kellegi maha jätmiseks, kuid oluline on see, et ta üritaks või uuriks, mis sulle meeldib. Kui sina hoolitsed tema naudingu eest, aga tema sinu oma eest mitte, oled talle ilmselgelt liiga hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles