Uuring: lühikestel meestel on keskmisest vähem voodikaaslasi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et kui seksist rääkida, siis on suurus ikka oluline, ent mitte peenise suurus, vaid hoopis mehe pikkus on see, mis võib saada määravaks. Teadlased leidsid, et pikkus ja kehakaal võivad määrata voodikaaslaste arvu.

Uuringust võttis osa enam kui 60 000 heteroseksuaalset meest ja naist ning selgus, et väga lühikest kasvu meestel on keskmisest vähem voodikaaslasi, kirjutab Huff Post.

Naiste puhul selgus aga selline üllatav asjaolu, et keskmisest madalama kehakaaluga naistel, keda uuringus nimetati lausa alakaalulisteks, oli oluliselt vähem voodikaaslasi kui suurema kehakaaluga naistel. 

Uuringu tarbeks paluti inimestel paljastada oma pikkus, kehakaal ja voodikaaslaste arv. 30-44-aastastel meestel ja naistel oli olnud keskmiselt kaheksa voodikaaslast alates sellest, kui nad muutusid seksuaalselt aktiivseks. 

58 protsenti meestest ja 56 protsenti naistest ütles, et neil on olnud rohkem kui viis voodikaaslast; 29 protsenti meestest ja 23 protsenti naistest väitis, et neil on olnud enam kui 14 voodikaaslast. Keskmisest pikemat kasvu meestel oli olnud 1-3 voodikaaslast rohkem kui keskmisest lühematel meestel.

«Uuringu tulemused tõestasid, et pikkus on partneri leidmisel väga oluline,» sõnas dr David Frederick, kes oli uuringu juhiks. Tema sõnul on ka eelnevad uuringud näidanud, et naised eelistavad endast pikemaid mehi. 

Keskmise kehakaaluga ja ülekaalulised mehed väitsid, et neil on olnud palju voodikaaslasi, keskmisest madalama kehakaaluga mehed aga tunnistasid, et neil on olnud vähe. Alakaalulistel naistel oli aga märgatavalt vähem voodikaaslasi kui ülejäänud naistel. Dr Fredericki sõnul võib sellel olla mitu põhjust.

«Nad ei pruugi ise oma kehakaaluga kuigi rahul olla või põevad anoreksiat ning seetõttu ei soovi oma keha teistele näidata,» selgitas ta ja täpsustas, et need pole kindlasti ainsad võimalikud põhjused. 

Eelnevad uuringud on näidanud näiteks seda, et lühemad mehed abielluvad hiljem kui pikad mehed, kuid samas on lühikeste meeste puhul lahutuse tõenäosus madalam. Türgis tehtud uuring aga näitas, et naised peavad suurema kõhuga mehi «paremateks armatsejateks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles