Kodu nagu butiikhotell? Miks ka mitte!

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: Ekesparre butiikhotell

Kellel on kunagi avanenud võimalus butiikhotellis puhata, teab, et hubasuselt ei pruugi see koht kodule alla anda. Kui aga tahaks koju õdusa luksushotelli muljet luua, siis kuidas seda teha?

Reisimisel on üks põnevamaid hetki, mil pildi järgi valitud hotelli sisse astud. Kas mõneks päevaks valitud kodu on selline, nagu klantspiltidel näha võis, või tabab sind hoopis suur pettumus? Olgu emotsioon milline tahes, üks on kindel – oma kodu saad teha just nii mõnusaks, nagu soovid.

Kuressaare Ekesparre butiikhotelli perenaine Anu Lomp ütleb Elustiilile, et üks nende peamisi eesmärke oli luua kujundus, mis lubaks inimesel tunda end võimalikult õdusalt. Erilist tähelepanu pöörati detailidele: valgustitele, aksessuaaridele, mööblile ja kardinatele. «Peame kvaliteeti väga oluliseks,» kinnitab Lomp. Hubasust lisavad maalid ja tarbekunstiesemed. Lombi sõnul on külastajad eraldi kiitnud detailidele mõtlemist ja samas kujunduse terviklikkust. Ekesparres on iga tuba küll omanäoline, aga kõike ühendab juugendstiil.
Selgub, et luksushotelli väärilist sisustust polegi vaja välismaalt otsida – näiteks Swissôtel Tallinna presidendisviidi mööbel on täielikult eestimaine. Kui aga tahta kodu samamoodi kujundada, siis kuidas seda teha? Järgnevad nõuanded on abiks!

Kandikud ja küünlajalad
Tooge lauale luksuslikud, hõbedased või hõbetatud kandikud, mitte nende plastist liigikaaslased. Kandik mõne küünla, peene veepudeli või muu säherdusega lisab ruumile šikki hõngu. Samuti võid kasutada kandikuid tualettlaual, et hoida nende peal ehteid, käekella jm pudi-padi.
Samuti tasuks siia-sinna paigutada võimsaid klassikalise tegumoega küünlajalgu, aga kanna hoolt, et neis ka küünlad alati olemas oleks – tühjana mõjuvad need pigem kummaliselt.

Kohevad tekid-padjad
Butiikhotellis on väga tähtis mõnus magamisase: tekid ja padjad on hoolikalt valitud ning voodipesu kiiskavvalge. Kui sa ei tea, kust nii luksuslikku voodipesu hankida, otsi järgmisel hotellikülastusel pesu küljest tootjasilti või küsi selle kohta vastuvõtust. Kui valge voodipesu ei meeldi, sobib ka soliidne hall, kindlasti väldi aga kirjusid mustreid.
Et voodi ka päevasel ajal kaunis välja näeks, viska sellele mõned luksuslikud dekoratiivpadjad.

Spaastiilis pesuruum
Tähelepanuta ei saa jätta ka pesuruumi. Kui sul peaks seal olema vann, oled õnnega koos – see lubab luua spaataolise pesuruumi, mis laseb lõõgastuda tõepoolest samamoodi nagu kõige kallimas butiikhotellis. Paiguta vannituppa potililli – hästi sobivad näiteks orhideed. Pesuvahendid paiguta luksuslikele kandikutele. Kalla kõik, mis võimalik, originaalpakenditest ümber ilusamatesse dosaatoritesse ja nõudesse. Investeeri kvaliteetsetesse valgetesse vannilinadesse.

Istumisala magamistoas
Mõnus tugitool või pisem sohva, väike abilaud, millel hoida raamatuid, hellitav pleed ja pehme kallihinnaline vaip põrandal – see on päris kindlasti ühe butiikhotellitoa pärisosa.
Kui toa suurus vähegi võimaldab, katsu selline nurgake sinna mahutada. Tugitool peaks mõistagi olema suur ja raskepärane, mitte kerge joonega.

Tähelepanu öökappidele
Luksuslikes hotellitubades on öökapid alati olulisel kohal: need on mahukad, nende peal troonivad uhked laualambid ja sageli ka lillevaasid. Öökapid olgu kvaliteetsest puidust, tugevad ja vastupidavad.
Kui igatsed hotellimuljet, peaksid kapid moodustama paari – eriilmelised käivad kokku teistsuguste stiilidega, hotelliliku elamise puhul ära neid kasuta.

Väldi segadust
Kui tahad, et sinu elamine mõjuks hotellilikult, pead kindlasti jagu saama igapäevasest segadusest. Tõenäoliselt oled märganud, et hotellis ei vedele asjad kunagi juhuslikes kohtades, kõik on kenasti paika pandud. Samuti ei kuulu säärasesse kodusse esemed, millel pole kindlat otstarvet – kui tegu pole just nipsasjadega. Mis kasutust ei leia, peab kaduma.

Valgustid ja kardinad
Valgustid loovad meeleolu – pigem olgu neid rohkem kui vähem. Laetuled on luksuslikus ruumis teisejärgulised, esmatähtsad on lauavalgustid, mis märgistavad istumisalasid. Kindlasti peab lauavalgusteid leiduma elutoas diivani ümbruses, magamistoas öökappidel ja lugemisnurkades.
Kardinad olgu kvaliteetsest kangast ja puudutagu täpselt põrandat; liiga lühikesed või vastupidi, maas lohisevad kardinad ei ole kaunid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles