Ameeriklanna tahab varustada Süüria põgenikud lapsekandmiskottidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USAs Californias Glendale`is elav naine käivitas sotsiaalmeedias kampaania, millega tahab aidata Süüria põgenikke, kellel on sülelapsed.

Cristal Logothetis langetas otsuse pagulasi abistada pärast seda, kui maailma meedias kajastati laialt kolmeaastase Süüria poisi Alan Kurdi hukkumist Türgi ranniku lähedal, edastab Huffington Post.

Kurdide perekond tahtis pääseda Türgist Bodrumist Kreekasse Kosi saarele. Ema ja kaks väikest poega hukkusid, vaid isa jäi ellu kui nad öisel ajal tugevasse lainetusse sattusid.

Logothetis tegi internetiuuringu, et kuidas süürlased põgenemisteekonnal oma lapsi kannavad ja leidis, et neil ei ole lastekandmise kotte, mis kandmist hõlbustavad.

Ta käivitas Indiegogos rahakogumise kampaania, et osta Kreekas Kosi saarel olevatele põgenikele lapsekandmiskotte ja muud lastele vajalikku.

Ameeriklanna eesmärgiks on koguda 2500 dollarit ja eilse seisuga oli tal koos üle 1200 dollari. Vabatahtlike annetustena on talle toodud juba 150 lapsekandmiskotti ja oodata on veel 100.

Logothetise sõnul on meedias ja sotsiaalmeedias palju fotosid, millel on näha jalgsi liikuvaid pagulasi, kellel on lapsed süles.

«Piltidel on näha emasid lapsed süles, kuid lapse kandmine pikka aega on väga väsitav. Tean seda omast käest ja ma ei suuda üle 15 minuti last kätel hoida. Kuid põgenikele tuleb au anda, et nad sellise pika teekonna koos lastega ette võtsid,» nentis ameeriklanna.

Logothetis loodab, et tema annetatavad lapsekandmiskotid aitavad süürlastest vanemate teekonda Euroopasse kergendada.

Ameeriklanna toimetab oma kulul need kotid Kosi saarele sel kuul, kus ootab palju pagulasi edasiliikumist.

Logothetis valis Kosi saare, kuna ta on Kreeka juurtega ja tal elavad sel saarel sugulased.

Ameeriklanna loodab, et kui süürlased enam neid lapsekandmiskotte ei vaja, siis saavad neist mõnest teisest paigast saarele saabujad kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles