Stiilikool: sügismantlite pillerkaar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Tali võib küll taeva jääda, ent kargemad ilmakraadid on me poole kindlasti juba teel. Ja tänatud olgu kõrgemad jõud! Eesti kliima oma mitmekülgsuses laseb ka kõige kapriissemal moepreilnal oma garderoobi vastavalt hooaegade vaheldumisele uuendada – sedapuhku mantlite ja krutskiga aksessuaaride näol. Igatahes põnevam kui aasta otsa lõputu suve käes kleidikesi kanda, kirjutab Hooaeg.

Ekstravertne kunstnikupreili

Värvid! Suur sõõm kihisevat energiat! See, mis päikselise aja lühenedes vajaka jääb, saab asendatud ise päikeseks muutumisega. Klassikaliste värviliste esemete koosmängul on elegantsuse säilitamiseks vaid üks reegel − nende toonidest moodustugu harmooniline tervik.

Ted Bakeri sinine mantel (foto: Maiken Staak)
Ted Bakeri sinine mantel (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Karamellised sügistoonid

Sügiseste küpsete toonide kõrvale sobib kuldbeež jakk imeliselt. Kombineerides jaki naiseliku kleidi, poolsaabaste ning väljapiiluvate sokkidega, saad tulemuseks mõnusa argise komplekti, millega minna näiteks tööle või sõbrannadega kohvitama.

Michael Korsi jakk (foto: Maiken Staak)
Michael Korsi jakk (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Miinuskraadide power-look

Käre pakane ei tähenda ilmtingimata karupükste jalga ajamist või kubujussiks kehastumist. Üks tõeliselt kvaliteetne, soe ja multifunktsionaalne parka on põhjamaises kliimas asendamatu kaaslane. Sõida kelgumäelt otse kas või Moskvasse moenädalale.

Parajumpersi parka (foto: Maiken Staak)
Parajumpersi parka (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Üle linna maagipreili

Eesti disain on moes! Mare Kelpmanni kootud mantliga saad eputada populaarsetes ökokohvikutes nii Eestis kui ka välismaal. Pilku püüab see kindlasti kõikjal. Komplektile lisavad isikupära veelgi maagitari peakate ja värvilised tossud. Õnneks püsivad need mugavad jalavarjud ka sel hooajal tähtsal kohal. Kuidas muidu kilomeetrite pikkuseid näitusesaale läbi tatsuda.

Mare Kelpmanni mantel (foto: Maiken Staak)
Mare Kelpmanni mantel (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Naivistlik romantika

Tütarlapselikult malbe komplekt meenutab mõnda naivistlikku karakterit Wes Andersoni filmist. Armsana mõjuv rüüsiga pluus ning vahukommitoonides seelik ja mantel sulavad silme ees romantiliseks tervikuks. Karakterlikkust lisab veelgi Kätlin Kaljuvee filigraansete joontega siidsall ja karusnahkne krae.

Liu Jo õrnroosa mantel (foto: Maiken Staak)
Liu Jo õrnroosa mantel (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg

Kihiline soojuskiirgus

Erinevate kihtide üksteise peal kandmine on in. Lisaks soojusefaktorile lisab see komplektile tugeva annuse mässajalikku müstikat. Vabalt istuv kudummantel mõjub prantslaslikult androgüünselt ning on pretensioonitu ülerõivas, mida kombineerida pea kõigega.

Marc Aureli mantel (foto: Maiken Staak)
Marc Aureli mantel (foto: Maiken Staak) Foto: Maiken Staak / Hooaeg
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles