Kuus eksimust Instagramis, mis rikuvad su piltide menu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Marini
Valeria Marini Foto: LaPresse/Scanpix

Instagram on saanud ka Eestis väga populaarseks ja eriti meeldib see naistele. See mugav pildikeskne sotsiaalmeediakanal annab igaühele võimaluse jagada oma elu, mõtteid ja stiili. Nutikas kasutaja mõtleb enne uue pildi postitamist ka sellele, kui hea või vajalik see parasjagu on.

Kõik Instagrami kontod pole võrdsed. Kui mõne sõbranna kohvipilt võib saada minutitega 500 südamekest, siis võib sinu täielikult tähelepanuta jäänud pilt olla märgiks, et teed midagi valesti. 

Buste märgib, et tegelikult pole Instagrami menuks vaja midagi erilist. (Loomulikult ei ole praegu jutuks Kardashiani pere võsukesed.) Kui tahad, et su pildid jõuaks suurema auditooriumini, pead arvestama mõnd olulist pisiasja ja edaspidi neid eksimusi vältima.

1. Sa ei kasuta hashtag’e. Jah, hashtag’id võivad olla tüütud ja iiveldamaajavad, kuid nende õige kasutus annab piltide edasijõudmisele väga palju juurde, sest tänu korrektselt valitud teemale näevad neid inimesed, kes on huvitatud samadest asjadest mis sinagi. 

Kui sa ei taha hashtag’iga pildi allkirja ja võlu rikkuda, lisa need kommentaaridesse. Nii on foto koos allkirjaga silmale hea vaadata, kuid siiski otsinguga lihtsalt leitav. #tasubmeeldejätta

2. Sa ei märgi asukohta. Pildi kohale jääv Geotag võimaldab ära märkida, kus on foto tehtud. Selleks tuleb Instagramile iga kord eraldi luba anda, kuid lisavaev on seda väärt. 

Loomulikult ei taha sa kogu maailmale teada anda, kus elad või kus tööl käid (tõsiselt, ära tee seda), kuid kui sa oled restoranis, baaris, pargis või puhkusel, lase käia! Teadlikumad toitlustusettevõtted kontrollivad tihti, kas nende asutuses on häid pilte tehtud ja jagavad neid omakorda edasi. Mõlemad võidavad.

3. Sa jätad pildiallkirjadesse ja kommentaaridesse kirjavigu. Kõigil tuleb ette, et hoolikalt viimistletud kirjutises selgub pärast avaldamist ikkagi mõni viga. Õnneks võimaldab Instagram nüüd pildiallkirjade vigu parandada ka pärast avaldamist. Kasuta seda võimalust. 

Kommentaaridega küll nii lihtne pole, ent alati on võimalik oma kommentaar kustutada ja parandatuna uuesti postitada.

4. Metsikud ühispildid teiste kontodel. Kas teadsid, et kui sõber on sind pildil ära tag’inud, siis sa võid selle maha võtta? Kahjuks leidub ikka selliseid tuttavaid, kes postitavad oma kontole ebaõnnestunud grupi-selfie’sid, kus hea näeb välja vaid üks inimene, tema ise. Õnneks ei pea seda taluma ja sul on võimalus kujundada oma avalikku personat endale sobival moel.

5. Sa postitad liiga tihti. Instagrami pilte mõeldakse enamasti hoolega läbi, sest üks pildike peaks jutustama pika loo. Seepärast on eriti tüütu, kui keegi otsustab järjest postitada kümme suvalist pilti, mida pole ilus vaadatagi. Kui sa lähed matkale, ei pea pilti tegema iga viie minuti järel. Piisab ühest kõige kaunimast pildist.

See muidugi ei tähenda, et sa ei võiks postitada päevas rohkem kui üht pilti, kuid oluline on ajastus. Piira oma jagamisvajadust 2-3 pildiga päevas. Kui kipud sageli liiga palju postitama, proovi äppi nimega HootSuite, mis postitab su fotosid sinu eest piisava ajavahega, et saada võimalikult palju tähelepanu.

6. Sa postitad liiga palju pilte ühel ja samal teemal. Kahtlemata pole selles midagi halba, kui sinu Instagrami kontol on oma selge teema. Toit, koerad, trenn, mis iganes. Kindla teemaga saad endale kindlasti palju ustavaid jälgijaid. Aga ka nemad tüdinevad ära, kui kõik su pildid on liiga ühelaadsed ja ei paku mingit vaheldust.

Kas sa teadsid, et ka Postimehe naisteportaal on Instagramis? Jälgi meie tegemisi siit või otsi üles kasutaja naine.postimees!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles