Uppumine, hilinemine, tagaajamine – mida need unenäod tähendavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia psühholoog Ian Wallace analüüsis levinud unenägude salajasi tähendusi. Kõige levinumate unenägude seas on näiteks uppumine, tagaajamine ja tulekahju nägemine. 

Wallace analüüsis enam kui 200 000 inimese unenägusid ja usub, et korduvate mustrite alusel on võimalik leida lahendusi meid iga päev painavatele probleemidele. Tema sõnul mäletame me neid unenägusid, mis väljendavad mingit meie jaoks olulist emotsiooni, kirjutab Daily Mail.

Ian Wallace tõi välja kõige enam levinud unenäod ja nende võimalikud tähendused.

1. Tagaajamine

Tagaajamise unes nägemine väljendab seda, et sa ajad oma elus taga mingit asja või väljakutset. Kui näed unes, et sind ajab taga mingi koletis, siis see võib tähendada, et sinus on toores ja võimas anne, kuid sa ei oska seda arendada ega paremaks lihvida. Kui sind ajab taga naine, mees või grupp inimesi, siis on sul võimalus teatud annet kasutada, aga sa põgened sellega seonduvate kohustuste eest. Kuigi tagaajajad võivad olla hirmutavad, tõmbavad nad tegelikult su tähelepanu sellele, et sul on kasutamata andeid, mis vajaksid rakendust.

2. Maja põleng või veeuputus

Kui näed unes, et su kodu põleb, siis see viitab sellele, et su elus võib toimuda suur loominguline muudatus. Põlev maja sümboliseerib seda, et sa peaksid asjale loominguliselt lähenema, kui soovid oma praegust olukorda muuta. Kuigi sa suhtud asjasse kirglikult, võib sul olla raskusi vajaliku energia leidmisega. 

Kui näed unes, et su kodus on veeuputus või katus laseb läbi, siis võib põhjuseks olla see, et su igapäevaelus on olukordi, kus emotsioonid ületavad teatud piiri ja sa tunned, et see ohustab su identiteeti. See võib tekitada ebakindlust. 

3. Uppumine

Uppumine võib tähendada seda, et su elus on olukordi, mil emotsioone on niivõrd palju, et sa kardad neisse uppuda. Vette vajumine viitab sellele, et sa vastad kogetule täiesti emotsionaalsel tasandil. Kui pea vajub vee alla, siis see võib tähendada, et su mõttes on niivõrd üle koormatud ja kui sul on raske hingata, siis selle põhjuseks võib olla, et sa ei suuda oma tundeid sõnadesse panna. Kui sa ei suuda jalgadega puudutada veekogu põhja, siis võib asi olla selles, et sul on raskusi enda eest seismisega.

4. Partneri kõrvalsuhe

Kui sa näed uned, et partner petab sind, siis ära arva, et see on päriselus ka nii. Tavaliselt kutsuvad sellise unenäo esile sinu enda ebakindlus oma seksikuse ja atraktiivsuse osas. Samas võib see unenägu viidata, et sa oled kaotamas sidet oma põhiväärtustega, mistõttu tunned sa end ebaatraktiivselt.

5. Rasedus

Tavaliselt viitab raseduse unes nägemine seda, et sa ootad mingi projekti või plaani lõppu. Unenägu tõmbab aga tähelepanu sellele, et sa peaksid olema kannatlik ja leidma adekvaatseid ressursse pooleli oleva projekti lõpetamiseks. Selle unenäo sõnumiks on tavaliselt see, et sa lood peagi midagi imelist, kuid sa pead liikuma edasi aeglaselt ja laskma asjadel omasoodu kulgeda.

6. Hilinemine

Kui näed unes, et hilined tähtsale kohtumisele, siis see võib tähendada, et sa võid päriselus heast võimalusest ilma jääda. Selle unenäo sõnumiks võib olla, et sa peaksid pühenduma mõttekale tegevusele selle asemel, et tegeleda pidevalt mõttetute asjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles