Igapäevased tegevused, mis on tuttavad edukatele ja intelligentsetele inimestele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned arvavad, et edukad inimesed teevad 24/7 tööd, kuid tegelikult ei tohiks edu ja tööhullust segi ajada. Tõde on hoopis see, et edukad inimesed kasutavad vaba aega puhkamiseks ja lemmiktegevuste nautimiseks koos inimestega, keda nad armastavad.

Ekspertide hinnangul oskavad edukad inimesed hinnata mõttekat puhkamist, mis lubab neil energiavarusid taastada ja iseenda ning oma väärtusega ühendust leida. YourTango tõi välja igapäevased tegevused, mis on tuttavad kõigile edukatele ja intelligentsetele inimestele.

1. Varajane ärkamine

See ei tähenda, et nad ärkavad enne päikesetõusu, kuid kindlasti ei mõnule nad keskpäevani teki all. Edukad inimesed ärkavad igal hommikul mingi eesmärgiga, vahel võib see eesmärk ollagi võimalikult vara ärgata, et saaks palju asju korda saata. 

2. Lõõgastavad tegevused

Edukad inimesed teavad, et vaba aega ei pea tingimata veetma teleri ees. Nad eelistavad tegevusi, mis aitavad neil lõõgastuda ja lõbutseda. Lõõgastavaks tegevuseks võib olla ka niisama raamatu lugemine, kallimaga jalutamine või perega turul käimine.

3. Mõõdukalt täidetud graafik

Ühelt kohtumiselt teisele kiirustamine ei näita sinu edukust; selline kiirustamine on väga kurnav. Need, kes jõuavad palju, teavad, et kiire elutempo ei too endaga kaasa õnne. Vali tegevusi, millele sa aega pühendad ja veendu, et sul oleks aega ka puhkamiseks.

4. Õige mõtteviis

Edukad inimesed ei karda, et nad võiksid millestki ilma jääda. Neil on suured plaanid ja unistused, nende prioriteetideks ei ole igal õhtul väljas pidutseda. Edukad inimesed teavad väga hästi, et elu seisneb valikute tegemises ja nad ei sunni end vabal ajal tegema asju, mida nad tegelikult teha ei tahaks.

5. Aktiivsus

Jalutamine, rattasõit, ujumine, jõusaalis käimine – need tegevused on edukatele inimestele tuttavad, kuna nad soovivad oma tervist hoida ja teavad, et treening lööb ka mõtted selgemaks.

6. Oskus end välja lülitada

Tööpäeva jooksul on üsna oluline see, et kolleegid ja koostööpartnerid saaksid teineteist telefoni või meili teel kätte, ent pärast tööpäeva ja nädalavahetusel pole mingit kohustust n-ö valves olla. Edukad inimesed on sellega hästi kursis ega lase end vabal ajal segada. Nad oskavad end ja oma nutiseadmeid välja lülitada.

7. Aeg iseenda jaoks

Igas päevas võiks leida vähemalt tunnikese, mille saaksid kulutada vaid oma lemmiktegevustele. Iseenda jaoks on väga tähtis aega leida, sest kui sa oled puhanud ja värske, siis on sul ka lihtsam teistele toeks olla. Kurnatud inimesest pole aga kellelgi suurt kasu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles