11 tuntud naist seksuaalsest sättumusest: «Kelle asi see on?!»

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mingil põhjusel huvitume me ühiskonnana ka aastal 2015 ikka veel sellest, kes kellega ja kuidas täpselt magamistoas hullab. Siin on 11 maailmakaliibriga tuntud naist, kes on seksuaalse sättumuse kohta väga tabavalt asjad paika pannud. Mic.com kogus kokku ägedamad tsitaadid.

1. Annie Clarki ehk lauljatar St Vincenti käest küsis ajakiri Rolling Stone möödunud aastal, kuidas ta end seksuaalsel skaalal määratleb. «Ma usun soolisesse ja seksuaalsesse voolavusse,» ütles Grammy võitnud laulja. «Ma usun, et sa võid armuda ükskõik kellesse.» Naine lisas, et ta ei mõtle sõnade gei või hetero üle ning kutsub kõiki üles silte mitte kasutama.

2. Maria Bello, filmiga «Kole koiott» tuule tiibadesse saanud näitlejatar, kirjutas kaks aastat tagasi New York Timesis oma praegusest suhtest naisega, rõhutades, et kuigi tal on olnud ka suhteid meestega, on seksuaalsus keeruline ning siin pole võimalik asju vaadata must-valgelt. «Oled sa lesbi või gei või bi või transseksuaal või ükskõik kes – armastus on armastus,» ütles Bello.

3. Miley Cyrus on tuntud kui karismaatiline ja pöörane lauljatar, kes on võtnud LGBT-inimeste huvide eest seismise. «Ma olen sõna otseses mõttes avatud igale asjale, mis on kokkuleppeline ja ei sisalda endas loomi või alaealisi,» deklareeris Miley ühes intervjuus, et elab oma sõnade järgi ning partneri puhul teda ei huvita, mis soost inimesega on tegu.

Foto: Reuters / Scanpix

4. Cara Levigne, Inglismaalt pärit modell, tunnistab, et tunneb seksuaalset külgetõmmet ka meeste poole, kuid on praegu armunud ja õnnelikus suhtes Annie Clarkiga. «Ma olen noor, mul on lõbus. Ma ei taha teeselda, et olen keegi, kes ma pole,» pani Cara asjad paika.

5. Ruby Rose’i seksuaalsuse üle on internetis pikalt arutatud, eriti pärast seda, kui noor näitlejatar sarjaga «Orange Is The New Black» kuulsaks sai. «Ma isiklikult arvan, et pole meie asi kellegi seksuaalsust püüda defineerida. Kes oleme meie, et öelda teistele, kuidas nad peaksid oma elu elama, mida nad võivad säutsuda ja mida öelda?» küsib Ruby retooriliselt. «See pole absoluutselt meie asi. Me peame laskma inimestel olla ja öelda, mida nad soovivad.»

6. Lykke Li, meilgi armastatud Rootsi indilauljatar, vastas 2008ndal aastal oma seksuaalsuse kohta: «Ma lihtsalt ei usu, et kellegi kohta saab öelda «sa oled hetero, sa oled gei». Sa oled, kes sa oled… Ja ma ei ütle ka enda kohta, kas ma olen või ei ole. Ma lihtsalt ei viitsi seda raamidesse suruda. Ma armun inimestesse.»

7. Gillian Anderson, «Salatoimikute» mõistatuslik staar, rääkis 2012. aastal Sunday Times Magazine’ile, et tal on olnud suhteid nii meeste kui naistega. «Ma teadsin alati, et mulle meeldivad poisid,» selgitas Anderson. «Olla gei polnud kunagi miski, millega ma oleksin suutnud sajaprotsendiliselt samastuda, sest ma teadsin – see ei ole mulle ainus olemise viis.»

Foto: Xposurephotos / Scanpix

8. Zoe Saldana, «Star Treki» staar, on hetkel abielus mehega, kuid kaks aastat tagasi ütles ta intervjuus: «Praeguse hetkeni tean ma oma elu koos meestega, ma olen tundnud tõmmet meessoo poole. Aga kui ma ühel hetkel ärkan üles ja tahan olla naisega, siis seda ma ka teen.»

9. Missy Higgins, Austraalia lauljatar, oli aastal 2007 ajast ees, kui ütles ühes intervjuus: «Ma ei pea vajalikuks end mingi sildi abil defineerida. Kui sa tunned end iseenda nahas mugavalt ja tead, kes sa tegelikult oled, inimesed armastavad sind sellisena.»

10. Taylor Schilling, menuka telesarja «Orange Is The New Black» staar selgitas sarjas olulist rolli mängivat lesbisuhet lihtsalt: tegelased suhestuvad inimestena, nende sugu ei ole siin oluline. Suhe on suhe. «Me elame maailmas, kus seksuaalsus on voolav. Oluline on inimene, mitte sugu.»

11. Cate Blanchett pidi seoses oma filmiga «Carol» andma pressikonverentsi, kus ajakirjanikud hakkasid talle survet avaldama ning esitama küsimusi väidetavate suhete kohta naistega. «2015. aastal peaks point olema selles: kelle asi see on?» pani Blanchett ajakirjanikel suu kinni.

Foto: Xposurephotos / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles