Maiasmokkadele: suussulav juustukoogitrio

FOTO: Silver Gutmann

3-11. oktoobrini toimub Pärnus esmakordselt kohvikute nädal, mille raames on 24 kohviku menüüs eripakkumised. Toome teieni mõned retseptid, mille autoriteks on kohvikute nädalal osalevate toidukohtade peakokad.

Tänane retsept pärineb Tervise Paradiisis asuva Romantic baari peakokalt Rauno Kõrgekivilt.

Juustukoogitrio

  • 30 grammi kreeka pähkleid
  • 45 grammi Digestive küpsiseid
  • 20 grammi võid
  • 100 grammi toorjuustu
  • 2 muna
  • 60 grammi laimi
  • 10 grammi suhkrut
  • 20 grammi vahukoort
  • 30 grammi valget šokolaadi
  • 30 grammi tumedat šokolaadi
  • 10 grammi kakaopulbrit
  • 10 grammi tšillit

Purusta ja rösti kreeka pähklid, purusta ka Digestive küpsised, sega hulka pehmendatud või. Jaga saadud segu kolmeks ning suru ühtlaselt koogivormipõhjale.

Esimene kate: sega toorjuustu köögikombainis kuni see on ühtlane mass, lisa muna, riivi sisse laimikoort ja pigista laimimahla. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 170C juures umbes 30 minutit.

Teine kate: vahusta vahukoor ja sulata valge šokolaad. Sega toorjuustu, kuni see on ühtlane, vispelda sisse sulanud valge šokolaad ning kõige lõpuks lisa kergelt segades vahukoor. Vala segu tordipõhjale ning lase külmkapis mõned tunnid taheneda.

Kolmas kate: sulata vähemalt 70 protsendise kakaosisaldusega šokolaad, haki tšillikaun peeneks ja lisa šokolaadile. Sega toorjuust suhkru ja kakaopulbriga ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad, seejärel sulatatud šokolaad. Vala segu tordipõhjale ja küpseta 170C juures umbes 30 minutit.

***

Pärnu kohvikute nädalal osalevad Villa Ammende salongikohvik, Komfek, Piccadilly, Cafe Piano, Cafe Cello, Cafe XS, Hea Maa, Kohvihoovik, MUM, NOOT, Café Grand, Kookon, Mahedik, Pai kohvik, Teatrikohvik, Taluturu kohvik, Piparmünt, Wesseti terrassi kohvik, Peccadello Kaubamajakas ja Pärnu Keskuses, Romantic baar, Muuli baar, Strandi lobby-baar ja Jahtklubi pop-up kohvik. Lisaks avatakse ka Port Arturis pop-up-kohvik, kus tee- ja kohvi maaletoojad tutvustavad hea tee või kohvi valmistamise põhitõdesid.

Rohkem infot ürituse kohta leiad kohvikute nädala veebilehelt

Tagasi üles