Kuus surmapattu, mida naised juukseid pestes teevad

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Cosmopolitan kogus kokku kuus kõige levinumat viga, mida juuksehooldusel tehakse. Muuda oma pesurutiini ning tee oma kaunid kiharad õnnelikuks!

  1. Igapäevane pesemine. Stilistide sõnul näevad su juuksed välja kõige paremad, kui tekkinud on juba natuke loomulikku rasu, mis on jõudnud ka juusteotsteni. Just sel põhjusel soovitatakse juukseid pesta üle päeva. Kui sa muretsed, et juuksed näevad välja rasvased, kasuta «vahepäeval» kuivšampooni või niisuta juukseid ning anna neile fööni abil uus look.
  2. Šampooni sage vahetamine. Levinud müüdi kohaselt aitab sage šampooni väljavahetamine juustel tervena püsida, kuid tegelikult soovitavad asjatundjad jääda lemmiku juurde – seda muidugi juhul, kui see töötab. Juuksed ei tee brändidel vahet ega muutu hea toote suhtes ajapikku «immuunseks». Kui sa aga armastad juukseid sageli vahatada, soovitatakse kord paari nädala tagant kasutada spetsiaalset toodet, mis peseb stiliseerimisvahendi jäägid lokkidest välja.
  3. Šampooni ja palsamiga ülepingutamine. Selle asemel, et juuksepahmakas üleni sisse šampoonitada, keskendu hoopis peanahale. Palsami puhul aga lisa seda rohkem just juuste keskosasse ning otstesse.
  4. Palsamist loobumine. Kui sa tahad, et karv uhkelt läigiks, kasuta palsamit igal pesukorral. Boonusena aitab palsam hoida juukseid murdumast, kui sa neid hiljem harjad. Kas sa ka teadsid, et saad vahelduseks palsamit pesemiseks kasutada ning seda isegi soovitatakse, kuna šampoon on juustele väga karm ning puhkus kulub ikka ära? Muidugi ei ole palsamil sama tugevaid puhastamisomadusi, kuid juuksed on siiski pärast palsamipesu mõnusad ja läikivad.
  5. Ülikuuma duši all mõnulemine. Kuigi soe vesi aitab šampoonil ja palsamil paremini jõuda sinna, kuhu neil vaja jõuda on, siis külm vesi aitab kogu protsessil kinnistuda ja su juuksed näevad välja läikivad ja terved. Seega – püüa juukseid loputada jaheda veega. Kui sulle tõesti külm dušš ei meeldi, soovitavad juuksurid loputada juukseid pärast pesu õunaäädika lahusega (lahjendatud veega 2:1).
  6. Liigne loputamine. Kui sul on värvitud juuksed, siis pea meeles, et iga loputuskorraga kaob juustest ka natuke värvi. Ka aitab leige või jaheda veega lühidalt loputamine värvil veelgi kauem säilida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles