Armastatud näitlejannad toovad lavale etenduse ainult naistest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Võigemast.
Evelin Võigemast. Foto: Tairo Lutter

25. novembril, mis on muide juhuslikult rahvusvaheline naistevastase vägivalla vastu võitlemise päev, esietendub Tallinnas, Vaba Lava teatrimajas «sugu: N» - trupi ühistel jõududel kokku pandud teatraalne lähenemine elu põhiväärtustele.

Laval annavad endast kõik ja võimalusel veel rohkemgi Evelin Võigemast, Hilje Murel, Mari-Liis Lill ja Ursula Ratasepp.

Hooandja veebilehel olevas etenduse tutvustuses seisab, et lavastus ei räägi rahast, või vähemalt mitte ainult rahast, aga hetkel on «sugu: N» teostamiseks vaja olevast kapitalist puudu just nii palju, kui on Eestis keskmiselt meestele ja naistele makstava palga vahe - see on 30 protsenti. Lisaks palgalõhele on see ühtlasi protsent, mis naistel on puudu eneseusust, tarmukusest, loomingulisest julgusest ja juhiomadustest.

«Kui meil õnnestub täita see pea kolmandiku suurune lünk oma eelarves, põlevad prožektorid etenduse ajal kindla peale 30 protsenti eredamalt, õmblejad jõuavad õmmelda 30 protsenti rohkem, inspitsient närveerib etenduse ajal kolmandiku võrra vähem, muusikaline kujundus läheb kolmandiku jagu rohkem hinge, publik saab nutta ja naerda vähemalt 30 protsenti enam ning etendusejärgsed vestlused koduteel on tavapärasest kolmandiku võrra huvitavamad. Me tahame teha 30 protsenti enam, kui keskmine teatrivaataja eeldaks teatriõhtust, mil lavale ei tule ühtegi meest. Ja selle jaoks, hea hooandja, vajame sinu usku ja abi,» tutvustavad näitlejannad oma ettevõtmist.

Vaata ilusat videot ja tutvu projektiga lähemalt Hooandja lehel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles