Tasub kanda: neli tugevat kodumaist ehtebrändi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Veenre ehted
Tanel Veenre ehted Foto: Tanel Veenre

Kaubamaja armastab Eestis loodud ilu! Olgu selleks siis uuenduslikud ja põnevad kodumaised kosmeetikatooted või meie üliandekate ehtekunstnike imeline looming, kirjutab Hooaeg.

Sel sügisel leiab Kaubamajast eriti palju ilu – juba müügilolevale kodumaisele ehtesarjale Marmara lisanduvad Eesti disaini kampaania raames ka kaunid ja erilised autoriehted Lummuselt, Tanel Veenrelt, Birgit Skolimowskilt ja Mariliis Sepperilt.

Lummus

Eestimaa ilust inspireeritud Lummus on esimene Eestis tööstuslikult toodetud isikupärane disainehete kollektsioon, mille autorid Krista Lehari, Birgit Skolimowski ja Gvido Valickis. Krista Lehari sõnul kannab Lummus endas põhjamaist eksootikat, väärikust ja originaalsust, olles ühtaegu nii eksklusiivne kui ka taskukohane. «Eestimaa ilu on lummav, maagiline ja vahel nõiduslikki,» ütleb Lehari. «See ei tüki esile, vaid paelub oma võluvate pisiasjadega nii, et sa seda ise tähelegi ei pane. Need väikesed, kütkestavad ja vaevumärgatavad pisiasjad meid inspireerisidki.»

Foto: Tootja foto

Pearl Jewellery by Mariliis Sepper

Pearl Jewellery by Mariliis Sepper on Eesti ehtemärk, mis loodud selleks, et tutvustada mageveepärlite mitmekülgset maailma. Mida aeg edasi, seda omapärasemaid ja suuremaid mageveepärleid loodus loob, millest erilisemad ja kaunimad Mariliis välja valibki. «Pärlite võlu peitub nende lihtsuses, ilus ja heas enesetundes, mida pärlite kandja tunneb,» ütleb Mariliis, kes on 2012. aastast Suurbritannia Gemmoloogide Assotsiatsiooni diplomeeritud gemmoloog. «Soovin oma pärliehetega esile tuua mageveepärlite looduslikku ilu, sära ja omapära, andes kandjale vabaduse olla omanäoline iga riietuse või stiiliga.»

Tanel Veenre Jewellery

Multitalent Tanel Veenre, kes on tuntud ka kui tulihingeline Eesti (moe)disaini edendaja ja propageerija, on oma ehetega saanud kuulsaks nii Eestis kui ka välismaal. Neid võib näha nii näitustel maailma mainekaimates galeriides kui ka kaelas ja kõrvas meie kodumaistel kaunitaridel. Kuidas kõik alguse sai? Nagu palju head asjad siin elus − sõprusest. Olles aastaid oma näitustega mööda maailma tuuritanud, hakkasid Taneli Eesti sõbrannad rahutuks muutuma − kõik on ju väga uhke, aga meie tahaks ka Taneli loomingut kanda! Nii sai loodud kaubamärk TVJ, mis tuli välja esimese lopsakate kõrvarõngaste seeriaga. Sellele järgnesid üliedukad ööliblikad, merihobud, paradiisiviljad ja nahkhiired.

Taneli jaoks on ehteseeriate puhul oluline pakkuda midagi, mida pole võimalik soetada mitte kusagilt mujalt maailmast. «Mulle meeldib mõelda, et minu ehete kandjad on nagu mingi väike salaühing inimestest, kes ei pelga unistada,» räägib Tanel. Kõrvas helkiv ööliblikas või kaelas rippuv hobu tuletavad meelde, et maailm ei pea olema vaid nurgeline ja hall. Elus on palju maagilisi hetki, mille tähistamiseks ja meenutamiseks on väike, kuid väekas ehe parim.

Birgit Skolimowski Jewellery

Birgit Skolimowski on öelnud, et paneb ehetesse kogu oma mõttemaailma ja jõu. «Neis on energiat, millesarnast kohtad üksnes käsitöös,» kinnitab ta, lisades, et armastab luua naiselikke ja romantilisi ehteid, mille vormistab lihtsasse ja minimalistlikusse vormi. Birgit ammutab inspiratsiooni nii kiirest linnaelust kui ka vaiksest loodusest, kõige enam aga inimestest meie keskel. «Loon ehteid alati mõeldes, kuidas ja kes võiksid neid kanda,» ütleb Birgit. «Seetõttu ei ole mul kindlat läbi aegade püsivat stiili − nii nagu me ise muutume, muutuvad ka minu ehted.»

Foto: Tootja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles