«Realistlikul Barbie-nukul» algasid päevad!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto / Lammily

Nukutootja Lammily, kes on poelettidele toonud «normaalsed Barbie’d» ehk nukud, kelle kehad on tavanaiste proportsioonidega ning kintsudel näha ka tselluliiti, üllatab taas. Nende uusimal nukul algas menstruatsioon!

Lammily eesmärk on harida noori tüdrukuid ja pakkuda neile teadmisi nende muutuvate kehade osas. Nukulooja Nickolay Lamm ütleb, et tahab murda stampe ja stereotüüpe ning peletada menstruatsiooniga seotud stigmasid. «See on lihtsalt asi, mis päriselus juhtub,» ütles Lamm ajakirjale Time. «Me tahtsime seda kasutada ka nuku peal, et näidata: see pole asi, mida karta.»

Seega tuleb iga päeva-nukuga kaasa pamflett, mis selgitab, mida menstruatsiooni ajal oodata, 19 värvilist hügieenisidet, aluspesu, kalender ja kleepsud, et päevad kalendrisse märkida. Lammily teistel nukkudel on kujutatud näiteks aga sünnimärke, arme, aknet, sinikaid, tselluliiti ja kriimustusi ning nad kõik on realistlike kehavormidega.

Vaata Lammily reklaamvideost, miks nukutootjad arvavad, et ehk on teismeikka jõudvatel tüdrukutel vähem piinlik menstruatsiooni kohta õppida mitte oma vanemate käest, vaid just läbi nuku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles