Retsept: viinerikilpkonnad

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Kas soovid võita endale terve korvitäie Rakvere lihatooteid? Siis osale meie uues lugejamängus! Saada oma lemmikretsept, kus kasutad ka viinerit ning korvitäis lihakaid tooteid võibki olla sinu! Retsepte ootame septembri lõpuni aadressil naine@postimees.ee. Et asjale hoogu anda, avaldame iga päev ühe Lia Virkuse kokku pandud lastesõbraliku viineriretsepti.

Viinerikilpkonnad

Vahvad vigurkotletid laste sünnipäevalauale või muidu pisipõnnidega koos meisterdamiseks.

Neljale

Vaja läheb:

1 karp (260 g) Rakvere hakk-kotlette (tooreid)
12 Rakvere Lihakas Doktoriviinerit
4 viilu Ameerikapärast toorsuitsupeekonit
8 tera nelki

Serveerimiseks: 4 salatilehte

Valmistamine:

Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika iga kilpkonna jaoks kaks viinerit pooleks pikuti ja ühest otsast tee kolm sisselõiget (varbad). Torka kaks viineripoolikut – varbad väljaspool – kotleti külge esijalgadeks ja kaks tagajalgadeks. Peaks lõika viinerist ¾ ära ja selle otsale tee sisselõige: kilpkonna suu.

Torka kaks nelki silmadeks ja vajuta kotleti sisse. Et pea püsti püsiks, pane kotleti vastu väike viineriots toetuseks. Väike neljandik pane kilpkonnale sabaks. Toimi samuti ka teistega. Lõika peekoniribad pikuti pooleks ja poolita need omakorda ka keskelt, et saaksid neli piklikku kitsast riba. Pane kaks riba ühtepidi kotletile ja kaks teistpidi, et moodustuks ruudustik. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni viinerid harali ja kaunilt pruunikad. Tõsta serveerides ettevaatlikult salatilehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles