Retsept: kaheraudsed

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Kas soovid võita endale terve korvitäie Rakvere lihatooteid? Siis osale meie uues lugejamängus! Saada oma lemmikretsept, kus kasutad ka viinerit ning korvitäis lihakaid tooteid võibki olla sinu! Retsepte ootame septembri lõpuni aadressil naine@postimees.ee. Et asjale hoogu anda, avaldame iga päev ühe Lia Virkuse kokku pandud lastesõbraliku viineriretsepti.

Kaheraudsed

Kaheksale

Vaja läheb:

400 g külmutatud lehttaignaplaate
16 Rakvere viinerit
8 viilu juustu
1-2 tl paprikapulbrit

Valmistamine:

Sulata lehttainaplaadid külmkapis, tõsta ükshaaval lauale. Lõika pooleks, venita piklikumaks. Säti pikema osa peale juustuviil ja väikese vahega kaks viinerit. Lõika viineripikkuselt mõlemast otsast tainas juustuga lühemaks.  Puista peale väheke paprikapulbrit. Tõsta tainas koos juustuga üle ühe viineri ja teiselt poolt tainas vastu, nii et lõikekoht jääb piruka alla. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee samamoodi valmis ka ülejäänud pirukad. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 10 minutit või kuni pirukad kaunilt kuldpruunid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles