Dalai-laama: järgmine dalai-laama võiks olla naine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama
Dalai-laama Foto: Scnpix

Dalai-laama ütles 21. septembril BBC reporterile antud intervjuus, et 15. dalai-laama võiks olla naine, kuid ta peaks olema ilus.

Videointervjuus, mida saab näha allpool (umbes 4:50) uurib reporter Clive Myrie, kas järgmine dalai-laama võiks sündida naisena. «Jah!» vastab Tiibeti budist. «Naisel on bioloogiliselt rohkem potentsiaali olla hooliv… ja kaastundlik.»

Dalai-laama sõnul uuris sama temalt üks Pariisi reporter, kellele ta vastas sarnaselt. «Tänapäevases probleemses maailmas peaksid minu meelest naised võtma tähtsamaid rolle. Ja siis ma ütlesin tollele reporterile, et kui tuleb naissoost dailai-laama, siis ta nägu peaks olema väga atraktiivne.»

Ajakirjaniku üllatunud küsimuse peale, kas tegu on naljaga, vastas usumees uuesti, et naissoost dalai-laama peaks olema atraktiivne, muidu ei ole temast «palju kasu». Naljatledes lisas mees, et tema on olnud edukas tänu sellele, et näeb nii hea välja.

Dalai-laama väljaütlemist on internetiavarustes juba ohtralt kritiseeritud, sest «ilusa näo» nõue ei sobi kokku tolerantse maailmapildiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles