Kas sina teed 47 sekundiga 25 kosmonauti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CrossFit ala Reebok Fitness Festivalil
CrossFit ala Reebok Fitness Festivalil Foto: Jana Laigo

Laupäeval selgitati Arigato spordiklubis Reebok Fitness Festivalil välja Eesti kõige kõvemad kosmonaudihüppe sooritajad. Väljakutse võttis vastu mitukümmend spordihuvilist, kes näitasid üles muljetavaldavat kiirust ja vastupidavust.

Üle tuhande osalejaga fitnessfestivalil jagus hulganisti huvilisi ka CrossFiti boksi, kus sai lisaks proovitreeningutele ennast proovile panna ka parima kosmonaudi sooritamise võistlusel.

Treener Indrek Luige sõnul oli igal osalejal üks katse ning aja peale tuli sooritada 25 kosmonauti, Anton Mereźko sai sellega hakkama 47 sekundiga, kiireim naine Olga Prants sooritas ülesande 51 sekundi jooksul. Võrdluseks, et kõige aeglasem sooritaja läbis katse ajaga 2:27, mis on samuti tubli tulemus.

Luik vihjas, et kiireimad osalejad on CrossFitiga varasemalt tegelenud ning kosmonaudi harjutus ei olnud neile võõras. «Kiitust väärivad absoluutselt kõik eneseületajad ja loodan, et kosmonaudi harjutus leiab oma koha nii mõnegi aktiivse spordiharrastaja treeningus. CrossFiti kavasid koostades lisame kosmonaudihüpped plaanidesse vähemalt korra nädalas ja kasutame seda nii öelda vastupidavuse kasvatamise tööriistana. Huvilistel soovitame aga kodus stopper käima panna ning ise kodus järgi proovida, kui kaua 25 kosmonaudihüppamine aega võtab!» soovitas Luik.

Kuidas sooritada kosmonaudi hüpet korrektselt? Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles