Mis ajendab keskealisi naisi ilukirurgi poole pöörduma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsielusarjast «Mob Wives» tuntud Angela «Big Ang» Raiola.
Tõsielusarjast «Mob Wives» tuntud Angela «Big Ang» Raiola. Foto: Jamie McCarthy/AFP

Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et naised pöörduvad esimest korda välimuse korrigeerimiseks ilukirurgi poole pärast 40. sünnipäeva.

Naised, kes pööravad oma välimusele rohkem tähelepanu, soovivad eelkõige, et ilukirurg «kohendaks» nende kõhupiirkonda. Ent põhjus, miks naised ilukirurgi abi otsivad, pole sugugi see, et nad soovivad nooruslikumad välja näha – seda tehakse pigem selleks, et olla atraktiivsemad, kirjutab Daily Mail.

Uuringus osales 2000 Briti naist ja 29 protsenti neist tunnistas, et nad pole oma välimusega rahul. Uuring tõestas, et 40. eluaastates naised ei soovi jäljendada endast poole nooremaid suguõdesid ning eelistavad protseduure, mis muudavad neid lihtsalt kaunimaks ja enesekindlamaks. 42 protsenti naistest tunnistas, et nad ei räägiks tehtud protseduuridest oma lähedastele. 

72 protsenti naistest sõnas, et nad sooviksid läbi teha väikesed muutused, mida vaid nemad ise märkaksid; 6 protsenti naistest oleks aga valmis oma välimust täielikult muutma.

Naised tunnistasid, et kõige rohkem hakkasid nad ilukirurgia peale mõtlema 44-aastaselt – selles vanuses mõistsid nad, et tahaksid oma keha korrigeerida. Nagu eelnevalt mainitud, tekitab naistele kõige enam muret kõhupiirkond, teine probleemne koht on rinnad (kaks naist viiest sõnas, et nad pole oma dekolteega rahul). 

Kõige enam kardetakse huultesse tehtavaid täitesüste, kuna naised on paljude kuulsuste peal näinud, et see protseduur ei anna alati soovitud tulemust. Asjatundjate sõnul peaksid sellised protseduurid olema tehtud nii, et palja silmaga pole nähagi, et välimust on näiteks operatsiooni abil muudetud. Liiga ekstreemseid näiteid ei tasu eeskujuks võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles